Mainos

Joulun puheissa toivotaan rauhaa ja muistetaan köyhiä

Joulun puheissa on jälleen vedottu rauhan, sovinnon ja rakkauden puolesta. Joulu onkin sujunut pääasiassa ilman vakavia välikohtauksia. Tunnelma on kuitenkin ollut paikoitellen jännittynyt.

Paavi Johannes Paavali II kehotti joulupäivänä maailman hyvinvoivia muistamaan myös miljoonia "uusköyhiä". 77-vuotias roomalaiskatolisen kirkon pää toivotti perinteisessä siunauksessaan Pietarinkirkon aukiolla maailman kansoille hyvää joulua 56 kielellä.

Myös Iranin presidentti Muhamed Khatami on vedonnut joulutervehdyksessään eri uskotokuntiin kuuluvien ihmisten ystävyyteen ja yhteistyöhön.

Kuuban kardinaali kiitteli puolestaan maan johdon päätöstä viettää joulua vapaapäivän merkeissä ensimmäsistä kertaa 28 vuoteen. Kardinaali Jaime Ortega pitää päätöstä ensiarvoisen tärkeänä kuubalaisen yhteiskunnan kannalta.

Englannin kuningatar Elisabet II muisti joulupuheessaan edesmennyttä Walesin prinessa Dianaa ja kansakunnan hiljentymistä Dianan kuoleman aiheuttaman käsittämättömän surun edessä.

Rauhallinen mutta tunnelmaltaan ajoittain kireä joulu

Pääasiassa joulu on sujunut maailmalla ilman vakavia välikohtauksia. Tunnelma on kuitenkin ollut paikoitellen jännittynyt. Meksikolaisessa kirkossa on surtu maanantaisen joukkomurhan uhreja. Chiapasissa murhatuista 45 intiaanista 15 oli lapsia.

Myös Bethelmissä tunnelma oli kireä ja turisteja oli aiempaa vähemmän. Seimen aukiolle kokoontui eilen illalla lähinnä palestiinalaisia kristittyjä. Keskiyön messuuun osallistui myös palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat, joka on muslimi.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.