Joukkue juhli sarjanousua kahteen otteeseen – sitten paljastui nolo virhe

Roda JC ja sen kannattajat ehtivät juhlia sarjanousua Hollannin pääsarjaan peräti kahteen otteeseen, mutta todellisuudessa sarjanousua ei vielä tapahtunut.

Hollannin kakkostasolla pelaava Roda JC voitti lauantaina kauden toiseksi viimeisen ottelunsa 2–0 Cambuuria vastaan. Samaan aikaan sarjanoususta Rodan kanssa kiivaasti taisteleva Groningen joutui 0–1-tappioasemaan omassa ottelussaan, kun se kohtasi Telstarin.

Jos Groningen olisi jäänyt tasoihin, olisi se riittänyt Rodalle sarjanousuun.

Kun Rodan ottelussa kuultiin päätösvihellys, innokkaat fanit valtasivat kentän. Tässä vaiheessa Rodan valmennusjohto oli hereillä ja näytti faneille, että Groningenin ottelu ei ollut vielä ohi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sitten Groningenista kuului Rodan kannalta katastrofaalisia uutisia: Groningen oli tasoittanut ottelun 1–1:een.

Pari minuuttia myöhemmin riemu repesi jälleen. Rodan fanit ryntäsivät kentälle ja pelaajat halailivat toisiaan riemukkaasti. Kapteeni Matisse Diddeniä kannettiin kultatuolissa, kun kaikki luulivat , että nousu varmistui. Jopa kuuluttaja julisti Roda JC:n nousun Eredivisieen varmaksi, mutta tälläkin kertaa tieto oli väärä.

– Pelaajat tulivat ulos pukuhuoneesta ja yhtäkkiä kaikki juhlivat ja hyppivät ilosta. Sitten joku sanoi minulle, että Telstar teki maalin. Ihmiset itkivät ilosta ja pelaajat juhlivat. Ajattelin, että sen täytyy olla totta. Stadion räjähti, kuuluttajana toiminut Wim Frijns kertoi tapahtumista Voetbal Internationalin mukaan.

Tieto Telstarin maalista oli täysin väärä, sillä Groningenin ja Telstarin välinen ottelu päättyi lopulta tulokseen 1–1.

Totuus valkeni lopulta niin pelaajille kuin faneillekin, että nousu jäi vielä haaveeksi. Pettyneenä pelaajat raahautuivat pukukoppiin päät painuksissa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuuluttaja kuuli jälkeenpäin, mitä Groningenin ottelussa oli tapahtunut.

– Vähän myöhemmin kuulin, että Telstarin maali oli hylätty. Sitten kerrottiin, että mitään maalia ei oltu tehtykään, Frijns selitti.

Hollanin ykkösdivisioonassa on vielä yksi kierros jäljellä, ja Roda JC:n mahdollisuudet nousuun ovat edelleen todella hyvät. Se on kolme pistettä Groningenin edellä. Nousukamppailusta on odotettavissa todella kiihkeä, sillä nimen oman Roda JC ja Groningen kohtaavat toisensa ottelussa, joka ratkaisee kumpi joukkue nousee pääsarjaan Willem II:n lisäksi.

Lue myös:

    Uusimmat