Mainos

Jospin väläytti brittikorvauksia

Ranskan pääministeri Lionel Jospin lupasi perjantaina, että brittiläisten kuljetusliikkeiden mahdolliset korvausvaatimukset Ranskan rekkalakon takia käsitellään pikimmiten. Satoja brittiläisiä rekkoja on jäänyt jumiin Eurooppaan Ranskan lakon takia, joka on käytännössä pysäyttänyt maantiekuljetukset Ranskassa.

Jospin antoi lupauksensa yhteisessä lehdistötilaisuudessa Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa. Ranska ei ole tosin maksanut Britannialle korvauksia viime vuoden rekkalakonkaan aiheuttamista tappioista, mutta Jospin sanoi, että ne korvausvaatimukset käsitellään kolmen kuukauden kuluessa. Brittiviranomaiset ovat arvioineet, että Ranskan vuoden 1996 rekkalakko aiheutti Britanniassa 900-1000 korvausvaatimusta.

Blair, joka oli ottanut korvauskysymykset esille keskusteluissa Jospinin kanssa, piti virkaveljensä lupausta edistyksenä. Hän sanoi tehneensä Jospinille selväksi, että Britannia haluaa ajoneuvojen liikkuvan vapaasti Ranskassa niin että brittiläiset rekkakuskit pääsevät kotiin.
Jospin sanoi, että Ranskan lakkoneuvottelut ovat tällä haavaa päättyneet ja että hän odottaa uutista lakon päättymisestä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.