Mainos

Jos Facebook olisi maa – tiesitkö nämä faktat Facebookista?

Montako miljardööriä Facebook on synnyttänyt? Missä maissa Facebook ei ole suosituin sosiaalinen media? Montako kuvaa Facebookiin ladataan päivittäin?

Nämä ja paljon muuta selviävät seuraavista faktatiedoista Facebookista:

– Facebookilla on yli 900 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Jos Facebook olisi maa, se olisi kolmanneksi suurin maailmassa Kiinan (asukasmäärä 1,34 miljardia) ja Intian jälkeen (1,17 miljardia)

– Noin 488 miljoonaa ihmistä käyttää Facebookia mobiilisti. Tämä on yli puolet sen kaikista käyttäjistä. Suhteellinen määrä on vieläkin suurempi muun muassa Etelä-Afrikassa, Nigeriassa tai Japanissa, jossa mobiilikäyttäjiä on 70 - 90 prosenttia. (lähde: socialbakers.com).

– Yhdysvallat on maa, jossa on eniten Facebook-käyttäjiä, 157 miljoonaa. Brasilia on noussut toiseksi 47 miljoonalla käyttäjällä ja Intia on kolmas 45,8 miljoonalla käyttäjällä. Indonesiassa Facebookia käyttää 42,2 miljoonaa ja Meksikossa 33,1 miljoonaa ihmistä (lähde: socialbakers.com).

– Facebook on suosituin sosiaalinen media kaikissa muissa maissa paitsi Kiinassa, Japanissa, Venäjällä, Etelä-Koreassa ja Vietnamissa. (lähde: comScore)

– Facebook on synnyttänyt neljä miljardööriä, jotka ovat Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin and Sean Parker.

28-vuotiaan Zuckerbergin omaisuuden arvoksi on arvioitu 17,5 miljardia vuoden 2011 Forbesin rikkaimpien amerikkalaisten listalla.

Moskovitzilla omaisuutta on 3,5 miljardia. Hän nipisti Zuckerbergilta maailman nuorimman miljardöörin tittelin. Brasilialaissyntyisellä Saverinilla omaisuutta on kahden miljardin edestä. Hän jätti Facebookin sen alkuvaiheissa erimielisyyksien takia. Parkerilla, joka toimi hetken aikaa Facebookin johtajana, on omaisuutta 2,1 miljardia.

Chris Hughes, yksi Facebookin neljästä perustajasta, toimi presidentti Barack Obaman menestyksekkään nettikampanjan päällikkönä.

– Maaliskuussa 2012 Facebookia käytti päivittäin noin 526 miljoonaa käyttäjää. Määrä on kasvanut 41 prosenttia vuoden takaisesta. Maaliskuun 31. päivän jälkeen Facebookissa on solmittu yli 125 miljardia ystäväkontaktia ja luotu 3,2 miljardia tykkäystä tai kommenttia.

– Facebookiin ladataan joka päivä yli 300 miljoonaa kuvaa.

– Facebookin palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 3 500 henkilöä. Yhtiö suunnittelee palkkaavansa tuhansia työntekijöitä lisää tulevan vuoden kuluessa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.