Joona Jalkanen kertoo totuuden väitetystä kännikaahailusta

Kari Tapion poika Joona Jalkanen pääsi taas otsikoihin, kun 7 päivää -lehti uutisoi miehen kaahanneen humalassa Kirkkonummella heinäkuussa.

MTV3.fi tavoitti Jalkasen mökiltään Ylläkseltä, jossa Jalkanen oli nauttimassa Lapin upeasta syksystä.

Jalkanen kiistää jyrkästi olleensa humalassa heinäkuun 23. päivä, kun poliisi puhallutti hänet kirkkonummelaisella bussipysäkillä.

– Olin pysähtyneenä bussipysäkillä, ja selvitin siinä erään henkilön kanssa autossa asioita. Poliisi tuli pysäkille muun asian takia, mutta päätti puhalluttaa minut sen takia, koska minulla on merkintä poliisin tiedostoissa. Minulta otettiin sylkinäyte, joka näytti positiivista kannabikselle. Poliisit veivät minut verikokeeseen, mutta eivät pystyneet siinä tilanteessa todistaa minun olleen humalassa. Poliisi antoi minulle takaisin ajokorttini ja antoivat minun luvan jatkaa matkaa, Jalkanen kertoo heinäkuisia tapahtumia.

Verikokeiden valmistumisen jälkeen poliisi otti uudelleen yhteyttä Jalkaseen ja pyysi tätä tuomaan ajokortin poliisilaitokselle.

– Minulla on ollut ajokortti nyt väliaikaisesti hyllyllä, ja tätä asiaa käsitellään nyt marraskuussa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Olin käynyt paria viikkoa aiemmin lomalla Hollannissa, ja vieraillut siellä paikallisissa coffeeshopeissa. En voinut kuvitellakaan, että kannabis voi näkyä vielä viikkojenkin jälkeen testeissä, Jalkanen tunnustaa.

– Minulla ei ollut yhtään alkoholia veressä. En olisi lähtenyt auton rattiin, jos olisin tiennyt kannabiksen näkyvän vielä veressä. En hyväksy missään nimessä kännissä ajoa. Ja tuskinpa poliisit olisivat laskeneet minua takaisin autonrattiin, jos olisin ollut kännissä tai muuten sekaisin.

Kari Tapion poika on ollut kesällä otsikoissa huumausaineiden takia. Hän sai kesäkuussa sakkotuomion huumausainerikoksista. Jalkasen kotoa löytyi viime syksynä marihuanaa, amfetamiinia ja lääkkeitä.

Joona Jalkasen tulevasta oikeudenkäynnistä uutisoi ensimmäisenä 7 päivää -lehti.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat