F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

"Jonon perään vaan!" – F1-tallipomo tulistui nuoren kuskinsa antamasta kritiikistä Romain Grosjeanin paikkaa täytettäessä

3:20
Romain Grosjeanin raju onnettomuus pakotti Haasin etsimään ranskalaiskuskille korvaajan Sakhirin F1-kisaan.

Loukkaantuneelle Romain Grosjeanille korvaajan omien varakuljettajiensa joukosta valinnut Haasin tallipäällikkö Günther Steiner ei ymmärrä ilman ajopaikkaa jääneen Louis Deletrazin julkisesti antamaa piikittelyä.

F2-sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä oleva Deletraz ehti jo toivoa, että hän saisi paikan kisata formula ykkösillä Bahrainissa Grosjeanin jouduttua sivuun vakavan onnettomuutensa takia.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Toisin kuitenkin kävi. Haas valitsi paikalle maineikkaan formulaperheen vesan Pietro Fittipaldin, jolla ei ole mitään kokemusta F1-sarjan oheisluokista Formula 2 tai Formula 3 -sarjoista.

Haasin varakuljettajiin lukeutuva 23-vuotias Deletraz pääsi näpäyttämään tiimiään, kun Williams tiedotti hänen kilpakumppaninsa Jack Aitkenin nostamisesta F1-rooliin George Russellin loikattua yhden kisan ajaksi Mercedekselle.

– Onnittelut Jack, Williams ja Mercedes. Valinta perustuu täysin suorituksiin. On mukavaa nähdä, että talli kunnioittaa kuskejaan, Deletraz kirjoitti Twitterissä.

Sveitsiläisen kommentti kantautui Haasin tallipäällikön Günther Steinerin korviin. Vastaus oli tyly.

– En ole puhunut hänen kanssaan viime aikoina, mutta näin, että hän oli vihainen. Eikä hän ole ainoa, koska he kaikki halusivat tuon paikan, Steiner aloitti Grandpx.news-sivuston mukaan.

– Hän on vain yksi heistä, joten jonon perään vaan. Pietro ansaitsi paikan, tallipomo tokaisi.

Fittipaldilla on kokemusta Haasin ratissa muun muassa talvitesteistä, joten täysin puskista ei Yhdysvalloissa syntynyt kuski varikolle pelmahda. Fittipaldi oli jo ennen Grosjeanin onnettomuutta hälytetty hätäavuksi.

– Pyysin hänet tänne, koska olin huolissani koronaviruksesta. Hän tuli tänne kotoaan kolmeksi viikoksi ilman mitään varmuutta siitä, että pääsee ajamaan.

– Tästä ei keskustella. Tämä oli suunnitelma, joka oli pöydällä, ja me noudatimme sitä. Sitä paitsi ei minun tarvitse kysyä keneltäkään muulta lupaa siihen, kenet laitan autooni, Steiner tylytti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja