Jokerit pelaa kaksi KHL-peliä Tallinnassa – Viron oma joukkue liittymässä venäläisliigaan

Jokerit pelaa lokakuun lopussa kaksi KHL-ottelua Tallinnassa. Jokereilta puuttuu luontainen paikallisvastustaja KHL:ssä. Voisiko Tallinnaan perustaa sellaisen?

Jokerit pelaa perjantaina 26.10 Spartak Moskovaa ja sunnuntaina 28.10 Severstal Tsherepovetsia vastaan. Pelit pelataan Tondiraban jäähallissa, johon mahtuu reilut 5 800 katsojaa.

KHL on levittäytynyt viime vuosina yllättäviin paikkoihin, kuten Kiinaan. Helsinki ja Tallinna tekevät koko ajan enemmän yhteistyötä joka rintamalla. Olisiko KHL-joukkueen perustaminen Tallinaan mahdollista?

KHL:n hallitukseen kuuluva Jokereiden GM Jari Kurri suhtautuu varauksella ideaan.

– Pari vuotta sitten oli jotain huhuja, mutta Tallinna ei ole varsinaisesti ollut esillä, Kurri sanoi.

Sen sijaan Kurri kertoi, että Tallinnaan on puuhattu MHL-joukkuetta. Venäläinen nuorten sarja on perustettu 2009, ja siinä on joukkueita Venäjän lisäksi Kazakstanista, Kiinasta ja Latviasta.

– Rahaa uusi KHL-joukkue vaatisi paljon. Pitkät ovat matkat sieltäkin. KHL on aika tarkka siitä, että rahoitus ja muut taustat ovat kunnossa, Kurri muistutti.

Tätä nykyä KHL:ssä on 25 joukkuetta. KHL:ää pelataan Suomen ja Venäjän lisäksi Kiinassa, Latviassa, Slovakiassa ja Valko-Venäjällä.

Kurri sanoi, että vahvimmin uudeksi KHL-kaupungiksi on kaavailtu Lontoota.

– Milano oli esillä jossain vaiheessa. Sveitsissä ja Saksassa on tehty jonkinlaista työtä taustalla. Jos perustamispäätös tehtäisiin, joukkue olisi nopeasti mukana sarjassa. Mutta leima puuttuu vielä.

Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen sanoi, että Tallinnan tapahtuman yhtenä tarkoituksena on levittää jääkiekkoa Viroon.

– Ei KHL ole kuitenkaan näillä näkymin Tallinnaan menossa. KHL katsoo, että me olemme heidän kanssaan samassa läänityksessä.  

Lue myös:

    Uusimmat