Hjallis Harkimo vakuuttaa: Jokereilla nyt aiempaa paremmat saumat KHL-mestaruuteen

Vilttiketju: Mitä odottaa tulevalta jääkiekkokaudelta? 10:52

Jokerien omistajuudesta luopuva Hjallis Harkimo arvioi, että helsinkiläisseuralla on alkavalla kaudella aiempaa paremmat saumat KHL-mestaruuteen.

– Tänä vuonna meillä on vielä paremmat mahdollisuudet, koska esimerkiksi Pietarin SKA:lla on budjetti pienentynyt. Se on vähän tasoittunut meitä kohti ja meillä on ehkä vähän parempi joukkue. Kyllä sinne (mestaruuteen) on pitkä matka vielä, mutta siihen on mahdollisuudet, Harkimo sanoi Huomenta Suomen Vilttiketjussa.

KHL on ollut pystyssä kaudesta 2008–2009 lähtien, jolloin se korvasi Venäjän superliigan. Jokerit on puolestaan pelannut KHL:ää kaudesta 2014–2015 lähtien. Harkimo perkaa sarjan kehitystä kaksijakoisesti.

– Kyllä jotkut seurat menevät järkevämpään suuntaan ja jotkut vielä hullumpaan suuntaan. Kyllä siellä on valtavat budjetit seuroilla. Me olemme alle keskikastin budjeteissa, ja siinä suhteessa (GM Jari) Kurri ja (pelaajakoordinaattori Janne) Vuorinen ovat tehneet hyvää työtä pelaajamateriaalin kanssa. Meillä on se etu, että ihmiset asuvat Suomessa, niin pystymme houkuttelemaan määrättyjä pelaajia tänne.

Jokerit sijoittui viime kaudella KHL:ssä viidenneksi, mikä on seuran toistaiseksi paras saavutus kyseisessä sarjassa. KHL-avauskaudellaan 2014–2015 Jokerit eteni niin ikään läntisen konferenssin välieriin, ja oli tuolloin lopputaulukossa kuudes.

Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen kehaisi Jokereita nähdyistä suorituksista.

– Jokerien budjetilla tulos on aika maksimaalista. Jos mietitään KHL:ää isossa kuvassa, silloin kun KHL perustettiin, sikäläiset joukkueet voittivat liigajoukkueita ihan pystyyn harjoitusotteluissa. Joka KHL-joukkueesta pystyit tunnistamaan ainakin yhden kentän, siellä oli kovia pelureita. Tänä päivänä tietyt joukkueet laahaavat eivätkä välttämättä pärjäisi edes liigassa kovin kummoisesti, Kortelainen ruoti.

Myös Kortelainen muistutti sarjan kahtalaisuudesta, mikä näkyy yleisön kiinnostuksessa.

– Siellä on tasoeroja. Kun joku Lada tulee pelaamaan, ei sitä jaksa katsoa kukaan. Toinen pää: kun tulee SKA tai TsSKA, sitten puhutaan parhaasta kiekosta, mitä Euroopassa voi nähdä.

Jokerien KHL-kausi käynnistyy viikon päästä maanantaina kotiottelulla kiinalaista Kunlun Red Staria vastaan. 

Mikä on Tulosruudun toimituspäällikön Teemu Niikon mielestä Jokerien suurin ongelma? Entä milloin Harkimo suunnittelee myyvänsä Jokerit? Kuuntele koko keskustelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat