Luottohyökkääjä käärmeissään Jokerien kohtelusta mediassa: ”Ei Otakar Janeckyä sanottu muukalaiseksi"

Jokerit on aloittanut kauden komeasti KHL:ssä, mutta julkisuudessa pelilliset suoritukset ovat jääneet pieneen osaan, kun huomio on keskittynyt tausta-asioihin. Jokerien Jesse Joensuuta tilanne harmittaa.

Videolla raportti Jokereiden maanantaisesta Sotshi-ottelusta.

Jokerit on KHL:n Läntisen konferenssin kolmantena kerättyään 12 ottelussa 20 pistettä. Joukkue on esittänyt hienoja otteita jäällä, mutta seuran ympärillä on pyörinyt silti kielteinen sädekehä. Jokerien venäläiset omistusjärjestelyt, miinukselle jäänyt liiketoiminta, ulkomaalaisten iso määrä ja pienet yleisömäärät ovat nousseet isoiksi aiheiksi mediassa.

Pirteän alkukauden pelannutta Jesse Joensuuta tilanne selvästi korpeaa.

– Jokerien uutisointi keskittyy paljon vähemmän pelillisiin asioihin kuin esimerkiksi NHL:n tai SM-liigan yhteydessä. Haluaisin, että puhuttaisiin enemmän siitä, miten hyvä Jokerit on ollut alkukaudesta, Joensuu sanoi MTV Sportille.

 – Mutta mediasotaa ei voi voittaa, eikä se auta, jos minä täällä latelen jotain totuuksia.

Joensuu sanoo, ettei pukukopissa puhuta julkisuudessa olleista aiheista, mutta isommassa mitassa kielteisellä julkikuvalla on hänen mielestään merkitystä.

– Satunnaisfaneja voisi tulla halliin enemmän, jos meistä puhuttaisiin positiivisempaan sävyyn.

Joensuu on yksi Jokereiden 11 suomalaispelaajasta. Hän muistutti, että tanskalaiset Jesper Jensen ja Peter Regin pelaavat joukkueessa jo neljättä kautta.

– Emme ole mikään muukalaislegioona, Joensuu heitti.

– Ei Otakar Janeckyä kukaan sanonut muukalaiseksi. Miten monta kautta pitää pelata, ettei pelaaja ole enää muukalainen?

”Kilpailu kovempaa kuin Porissa”

Alkukauden pohjanoteeraus nähtiin Traktoria vastaan, kun katsomossa oli vain 7 186 katsojaa. Jokerien kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli viime kaudella 10 415, ja tällä kaudella keskiarvo on ollut 9 596.

Jokereiden virallinen tavoite on kerätä keskimäärin 10 500 katsojaa ottelua kohti.

– Helsingissä on kova kilpailu ihmisten vapaa-ajasta, ainakin kovempi kuin Porissa, Ässien kasvatti kuittasi.

Jokereiden kapteeni Sami Lepistö sanoi, että tunnelma hallissa on ollut hyvä, vaikka väkeä on ollut vähemmän kuin yleensä.

– Fanit pitävät kovaa meteliä, vaikkei halli ihan täynnä olekaan. Tietysti aina toivoisi, että halli olisi täynnä ja hirveä fiilis mökissä, Lepistö sanoi.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki otti yleisömääristä puhuttaessa esiin isomman kuvan. Hän muistutti, että 8 000 katsojaa urheilutapahtumassa maanantai-iltana on hyvä määrä.

– En tiedä onko sitten joku ähky, mutta kyllä meidän kannattaisi olla ylpeä ihan jokaisesta katsojasta, Marjamäki totesi.

Lue myös:

    Uusimmat