KHL-pomo laukoi villin väitteen Jokereista – Markko Anttila tyrmää: ”Ihmejuttuja”

Jääkiekkoliiga KHL on yksi harvoista kiekkosarjoista, joka ei ole lyönyt hanskoja tiskiin maailmalla leviävän koronaviruksen takia. KHL:n johtoportaasta on lauottu varsin kovia puheenvuoroja, jotka ovat käsitelleet myös sarjan ainoaa suomalaisseuraa.

Jokerit vetäytyi pois liigan pudotuspeleistä sen jälkeen, kun Suomen hallitus ja paikalliset viranomaiset olivat tehneet ohjeistuksia koronaviruspandemiaan liittyen.

Jokereiden lisäksi myös kazakstanilaisseura Barys Astana jätti leikin kesken.

Ennen tätä Jokerit oli selviytynyt pudotuspelien toiselle kierrokselle. Heidän ja Pietarin SKA:n välinen sarja ei kuitenkaan ehtinyt käynnistyä.

Tuoreeltaan KHL:n ylimmästä johdosta on heitetty vapauistinta järvelle. KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozovsanoi, että "mikäli Jokerit ja Barys haluavat, ne voivat päästä vielä mukaan".

Jokereiden hyökkääjä Marko Anttila hämmästyi kommentista.

– Ihmejuttuja, Anttila totesi C Moren Urheilusuorassa.

– Ei ainakaan minun korviini ole kantautunut sellaista tietoa, että tuo olisi mitenkään mahdollista, Anttila jatkoi.

Jokerit reagoi koronaviruspandemiaan selvästi nopeammin kuin KHL tai muut sarjassa olleet seurat. Itse vetäytymispäätöksessä seura kuunteli myös pelaajia.

– Meillä oli sanamme sanottavana. Itse kuuntelen lääkäreitä, sillä heillä on enemmän tietotaitoa kuin meikäläisillä. Yhdessä pohdimme seurajohdon, lääkäreiden ja pelaajien kanssa. Se oli myös yhteinen päätös, Anttila kertoo ja jatkaa:

– Jos jälkikäteen ajattelee, niin eihän nyt olisi edes mahdollista sahata Suomen ja Venäjän väliä, Anttila viittaa Suomen rajojen sulkeutumiseen.

– Teimme oikean päätöksen, Jokerit-jätti vakuuttelee.

KHL:n pudotuspelit ovat jäissä ainakin huhtikuun alkuun asti.

Muualla ainoastaan NHL on tauolla. Suomessa SM-liiga päätti jo tovi sitten perua loppukauden koronaviruksen luoman epävarmuuden takia.

Lue myös:

    Uusimmat