Jari Kurri ei jää kaipaamaan Vladivostokin-matkoja – kertoo KHL:n pyrkineen joukkueiden vähentämiseen jo aiemmin

Admiral Vladivostokin jääminen pois jääkiekon KHL-kartalta oli ensimmäinen askel ruplaliigan pienentämisen suuntaan. Pian alkoi liikkua huhua naapuriseura Amur Habarovskin vetäytymisestä.

Venäläisen R-Sportin mukaan Admiral jättää KHL:n koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten tappioiden vuoksi.

Jokerien seuramanageri ei varsinaisesti yllättynyt uutisesta, sillä Venäjän Kauko-idässä sijaitseva seura on elänyt pitkään kädestä suuhun.

– Tätä on spekuloitu jo monta vuotta. KHL:n sisällä on jo vähän hahmoteltu, että sarjassa pitäisi pikkuisen vähentää joukkueita. Pitäisi pystyä pitämään mukana ne joukkueet, jotka ovat taloudellisesti toiminnassa ja pystyvät maksamaan palkat ja pyörimään järkevästi, Kurri kertoo Tulosruudun Viikon vieraana.

– Ehkä tässä Vladivostokin keississä kävi vähän niin, että siellä oli jo vähän saamisia ja tultiin vähän perässä asioiden kanssa. Päätös oli tämä, ja se oli minun mielestäni ihan hyvä päätös, Kurri painottaa.

Jokerit teki talven aikana pitkän kiertueen kaukana kotoa, kun Vladivostokin lisäksi joukkue piipahti myös Habarovskissa, Kiinan Pekingissä ja pysähtyi sen jälkeen vielä kotimatkalla Itä-Uralilla Tsheljabinskissa.

– Täytyy muistaa, että sinne lentää kymmenen tuntia. Tämä tuo meillekin jonkin verran säästöä sitten, Kurri virnistää Vladivostokin pois jäämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat