Jokerien KHL-sesonki käyntiin – vastustajalla suuria ongelmia ennen kautta

7:20

Jokerien KHL-kausi käynnistyy tänään Helsingissä kotiottelulla kiinalaista Kunlun Red Staria vastaan. Kunlunille ongelmia on tuottanut yksistään pelaajien hankkiminen, kertoo ensimmäisen KHL-kautensa seuran päävalmentajalla aloittava Jussi Tapola.

Pääkuvan videolla Jokerit-luotsi Lauri Marjamäen ajatuksia aivan KHL-kauden alla.

– Oma haasteensa on ollut pelaajien saaminen tänne. Se on haastavaa kerätä joukkuetta tänne, mutta uskon sen muuttuvan, kun pelaajat huomaavat, että täällä on mahdollisuus menestyä, viime kaudella Tapparan urheilutoimenjohtajana ja Leijonien valmennusryhmässä toiminut Tapola kertoo Jokerien tiedotteessa.

Pelillisiäkin haasteita Kunlunilla on harjoituskaudella ollut: kiinalaisjoukkue tahkosi turnaukset Sotshissa ja Pietarissa, ja pelasi kaikkiaan 10 harjoitusottelua, joista se hävisi kuusi. Viimeiset kolme peliä päättyivät kuitenkin voittoihin.

– Iso prosessi on ollut jo ensimmäisen harjoituksen ja tämän päivän välillä. Ihan yksilötasollakin on paljon käyty asioita läpi. Pietarin-turnauksessa meidän pelaaminen näytti jo jääkiekolta, mutta vielä on matkaa siihen, että harjoitellut asiat tulevat pelaajilta selkäytimestä kaukalossa, Tapola ruotii.

KHL:n itäiseen konferenssiin kuuluvassa Kunlunissa pelaa peräti yhdeksän eri maan kansalaista. Suomalaisia kiinalaisjoukkueessa on kolme: puolustaja Ville Lajunen ja hyökkääjät Olli Palola sekä Veli-Matti Savinainen

– Kansainvälinen nippu meillä on kasassa. Monta kulttuuria kohtaa, mutta onneksi kaikki pärjäävät englannilla, Tapola sanoo.

Kunlun ei ole vielä koskaan onnistunut voittamaan Jokereita Helsingissä. Harjoituskaudella kiinalaisrykelmä kukisti Jokerit Pietarin-turnauksessa jatkoajalla maalein 2–1.

– Tätä sarja-avausta on odotettu meidän leirissä pitkään. Kiva aloittaa kausi Helsingissä. Jokerit on meille todella hyvä mittari, Tapola summaa.

Jokerit–Kunlun Hartwall Arenalla tänään maanantaina kello 18.30.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja