KHL-historian tehokkain suomalainen himoitsee mestaruutta: "Olen pyörinyt monta vuotta tyhjin käsin"

Jokerit kohtaa sunnuntaina KHL:ssä Lokomotiv Jaroslavlin, jonka riveissä pelaa kokenut suomalaishyökkääjä Petri Kontiola. Taitava sentteri on KHL-historian tehokkain suomalainen, mutta henkilökohtaiset saavutukset eivät hänelle riitä. 

Videolla raporttia Jokereiden ja Severstalin ottelusta. 

Petri Kontiolalalta, 34, on totuttu näkemään juonikkaita syöttöjä, taidokkaita harhautuksia, luotettavaa kahden suunnan pelaamista ja hienoja maaleja. Jaroslav on Läntisessä konferenssissa neljäntenä, yhden sijan Jokereita perässä. 

Kontiola kertoi Jokerien tiedotteessa, että kausi on sujunut sekä joukkueelta että henkilökohtaisesti hyvin. 

– Välillä meille on tullut joukkueena notkahduksia, mutta myös isoja voittoja, kuten SKA:ta ja Kazania vastaan, Kontiola sanoi. 

Kontiola rikkoi jo 300 tehopisteen rajan KHL:ssä edellisen ottelun maalisyötöllä.  Tällä kaudella on kasassa tehot 7+8=15.

Kontiola on pelannut ketjussa yhdessä Andrei Loktionovin ja Jokereissakin pelanneen hyökkääjän Brandon Kozunin kanssa. 

 – Omaan pelaamiseen olen ollut ihan tyytyväinen. Varmasti voin vielä parantaakin. Kozunin ja Loktionovin kanssa olen pelannut, eikä ketjussa valittamista ole. Meillä kolmikkona päivän kunto usein ratkaisee, Kontiola sanoo. 

Jo viides kausi Jaroslavissa

Kontiola on koko KHL:n historian tehokkain suomalainen. Hän pelaa jo viidettä kauttaan Lokomotiv Jaroslavin miehistössä. 

 – Hyvin olen Jaroslavlissa viihtynyt. Se on pieni kaupunki ja jääkiekko on tärkeä asia siellä. Meillä on nuori joukkue ja koppi täynnä hyviä tyyppejä. Todella ammattimaisesti kaikki on seurassa hoidettu, Kontiola kehuu. 

Lokomotivin maalivahtivalmentajana toimii kaksi edellistä kautta Red Starin organisaatiossa valmentanut Jaakko Valkama

 – Kauheasti ei Jaakon kanssa olla hengailtu, mutta onhan se tietenkin mukava juttu, että hän on täällä. Voi hallilla joskus puhua suomeakin, Kontiola naurahtaa. 

 "KHL muuttunut ammattimaisemmaksi"

Kontiola pelaa KHL:ssä jo kymmenettä kautta. Hän voitti pudotuspelien pistepörssin Traktor Tsheljabisnkin riveissä keväällä 2013 ja pääsi finaaliin asti.

– Olen nyt aika monta vuotta tässä pyörinyt tyhjin käsin. Haluan pystyä auttamaan joukkuetta voittamaan jotain suurta.

 – KHL on muuttunut koko ajan ammattimaisempaan suuntaan. Kun tulin tähän sarjaan, niin se oli vähän sellaista vanhojen muistelua. Pelillisesti todella tasokas sarja, Kontiola tuumii. 

Kontiola on pelannut viidet MM-kisat ja kahdet olympialaiset. Hän ei uhraa juurikaan ajatuksia maajoukkueelle. 

– Suomi saa aina kovan joukkueen MM-kisoihin kasaan ja jos haluaa Euroopasta päästä mukaan, niin täytyy pelata nappikausi ja olla kunnossa. Voi olla, että aika on ajanut niistä karkeloista ohi minun osaltani, Kontiola pohtii.

Innolla Jokerien kimppuun 

Vaikka Kontiola on jo kokenut pelimies, pelaaminen Suomessa jaksaa innostaa. 

 – Kavereita on tulossa katsomaan, jotka eivät minun pelejä kauden aikana muuten hirveästi näe. Jokereiden kanssa painitaan samoista sijoista ja kyllä me halutaan Helsingistä pisteet hakea. 

 – Me olemme puolustaneet viime aikoina hyvin ja voi olla, että aika tarkkaa peliä nähdään molemmilta. Tehokas täytyy olla maalipaikoissa. 

Jokereiden ja Lokomotivin ottelu alkaa sunnuntaina klo 16.00. 

Lue myös:

    Uusimmat