Jokereilla vaisu harjoituskausi – Lauri Marjamäki linjaa: "Kyllä tuo joukkue on valmis viikon päästä"

Vilttiketju: Mitä odottaa tulevalta jääkiekkokaudelta? 10:52

Jääkiekon KHL-seura Helsingin Jokerit pelasi tuloksellisesti kehnon harjoituskauden, kun saldona oli viisi tappiota ja vain kaksi voittoa. Leijonista Jokerien peräsimeen kevään jälkeen siirtynyt Lauri Marjamäki uskoo kuitenkin, että helsinkiläisjoukkue on iskussa sesongin käynnistyessä ensi viikolla.

Videolla perataan Jokerien tilannetta kriittisesti. Hjallis Harkimo avaa myös aikataulua, jolloin hän aikoo myydä Jokerit.

Viimeisimmän harjoitusottelunsa Jokerit tahkosi maanantai-iltana Pietarissa SKA:n vieraana. SKA nappasi kahden maalin voiton kuten puolitoista viikkoa sitten Helsingissä, lopputuloksena nyt 2–4.

Jokerit oli muutoin maalin perässä, mutta kummallakin kerralla Pietarin mahtiseura löi viimeisen osumansa tyhjiin.

– Tuo on se ero tällä hetkellä, joka pitää kuroa umpeen. Olemme maalin perässä SKA:ta. Minusta SKA oli tuon verran parempi, yhdellä maalilla. Pelasimme hyvän pelin, hyviä asioita oli paljon, Marjamäki sanoi Jokerien ääninauhalla.

Jokerit lähti kolmanteen erään 2–3-tappioasemasta, mutta kovasta helsinkiläismylläkästä huolimatta SKA-maalivahti Magnus Hellberg piti pintansa.

– Suoritustaso, mikä oli tänään (maanantaina), pysyi aika hyvin. Pystyttiin vielä aikamoinen loppukiri tekemään alivoimatappojen ja muiden jälkeen. Saatiin kuitenkin yllättävän paljon maalipaikkoja – täällä harvemmin yli kymmentä paikkaa saa. Totta kai vastustajakin on Euroopan huipulta ja he pystyvät luomaan tuolla taitotasolla väkisinkin maalipaikkoja, Marjamäki niputteli.

"Kuin rahaa pistäisi pankkiin"

Vaikka Marjamäki myöntää Jokerien prosessin keskeneräisyyden, viestittää hän perään luottavaisuuttaan.

– Huomataan, että töitä riittää, ja mennään eteenpäin, mutta kyllä tuo joukkue on valmis viikon päästä, kun aletaan sarjaa pelaamaan, Marjamäki vakuutti.

Jokerien ainoat voitot harjoitusotteluissa irtosivat kotona Neftehimikistä ja vieraissa Severstalista. Kahden SKA-tappion lisäksi narrilauma hävisi Sibirille, Avangard Omskille ja Kunlunille.

– On tullut hyviä pelejä, huonoja pelejä, voittoja ja tappioita, niin kuin kuuluu. Kaikki kokemukset, mitä on saatu, on kuin rahaa pistäisi pankkiin. Joukkue vaikuttaa tosi sitoutuneelta. He välittävät paljon, ovat vastaanottavaisia. Tässä on kaikki eväät kasvaa huippujoukkueeksi, Marjamäki summaili. 

– Mutta sitten taas maalin erot huippujoukkueita vastaan, marginaalit pitää kääntää toisin päin. Niissä meidän pitää olla parempia, mutta ilman näitä kokemuksia me emme voi olla parempia.

– Hyvä tunne joukkueesta on kuitenkin. Olemme oikealla asialla ja ymmärrämme, että meillä on vielä asioita, joita pitää parantaa.

KHL-sesonki Jokereilla pyörähtää käyntiin ensi maanantaina kotiottelulla kiinalaista Kunlunia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat