Intoa puhkuva Lauri Marjamäki uskoo Jokerien menestykseen – "Opit kaikista eniten, kun on mennyt huonommin"

7:20

Jokerien peräsimeen Leijonien päävalmentajan paikalta kevään jälkeen siirtynyt Lauri Marjamäki on intoa täynnä. Helsinkiläisseuran KHL-sesonki nytkähtää käyntiin ensi maanantaina kotiottelulla kiinalaista Kunlun Red Staria vastaan, ja Marjamäki on saanut paiskia jälleen nautinnollista päivittäistä seurajoukkuetyötä.

– Joka päivä kun loppuu, on sellainen tunne, että vitsi kun päivä loppuu. Se on hyvä tunne, mitä valmentaja aina haluaa. Joukkue on vastaanottavainen, haluaa mennä eteenpäin ja sitä kautta tosi odottavaisin mielin odotetaan maanantain starttia, Marjamäki sanoo Tulosruudulle.

Marjamäellä on selkeä visio siitä, millaisilla kulmakivillä menestyksen louhiminen on mahdollista.

– Peliä pitää kehittää, yksilöiden pitää mennä eteenpäin, mutta ennen kaikkea ilmapiirin täytyy pysyä hyvänä. Uskon, että pystymme yksilöpuolella ja päivittäisellä arjella ja iloisuudella tuomaan pitkässä juoksussa myös sitä menestystä.

Saatuaan Leijonissa runsaasti kritiikkiä Marjamäki on jälleen valokeilassa operoidessaan Suomen ainoan KHL-seuran puikoissa. Tähän 41-vuotias luotsi on valmis.

– Oma valmentajuus ja oikeastaan se valmennusfilosofia tulee niistä konkreettisista esimerkeistä, joita olet kohdannut. Yleensä opit kaikista eniten, kun on mennyt vähän huonommin, kun uskallat käsitellä sen, Marjamäki niputtaa.

10:52

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja