Jokereita vaadittiin ulos KHL:stä, SKA painosti jatkamaan – Jari Kurri kertoo helsinkiläisseuran kovasta paikasta: "Olimme unelmoineet tästä kuusi vuotta"

0:38
Jari Kurri on torstain Tulosruudun Viikon vieras. Antero Mertarannan haastattelussa käydään läpi muun muassa Jokereiden päätöstä jättää KHL:n pudotuspelit kesken.

Jo ennen KHL:n lopullista keskeytyspäätöstä kautensa lopettanut Jokerit sai varsinkin Pietarin suunnalta pyyntöä jatkaa pudotuspelejä Suomen tekemistä koronaviruksen rajoitustoimista huolimatta. Seuramanageri Jari Kurri kertoo Tulosruudun Viikon vieraana tapahtumien kulusta.

Jokerit ehti pudottaa ensimmäisellä playoff-kierroksella suvereenilla esityksellä Lokomotiv Jaroslavlin jatkosta. Seuraavaksi edessä oli odotettu sarja SKA Pietaria vastaan, mutta Jokerien johdon oli pakko tehdä kipeä päätös Suomessa käynnistyneiden rajoitustoimien takia.

Venäjällä ei heti ymmärretty helsinkiläisseuran päätöstä, mutta Jari Kurrin mukaan KHL ei juuri painostanut jatkamaan kautta.

– Ei KHL:n suunnasta paineita tullut, että ehkä se meidän päätöksemme oli se paine, tehdä ratkaisu, Kurri kertoo Antero Mertarannan haastattelussa.

– Kun siinä istuttiin kolmen lääkärin ja muutaman pelaajan kanssa, ja muutenkin tätä johtoryhmää, ja kuunneltiin lääkäreiden mietteitä tulevasta ja tästä viruksesta, joka pyörii ympärillä, niin oli aika helppoa tehdä se päätös, ettei tästä voi tulla mitään.

– Emme voi sellaista tehdä. Meidän täytyy taata pelaajien turvallisuus ja terveys. Nämä kaikki tulevat etusijalle, Kurri kommentoi.

SKA:ssa kova halu jatkaa pelaamista

Jokerien perässä vain kazakstanilainen Barys Nur-Sultan päätti keskeyttää pudotuspelit, joten jäljellä oli enää kuusi venäläisjoukkuetta, joista SKA ja Sibir Novosibirsk jäivät ilman vastustajia. Pietarin suunnalta tuli Jokereille pyyntöä jatkaa pelaamista.

– Heillä oli kova halu jatkaa sarjaa, ja muutenkin Venäjän puolella, koska lopullinen KHL:n vetäytyminen kesti aika kauan. Siinä ostettiin vähän aikaa, että tilanne rauhoittuisi.

– SKA ehdotti meille vaihtoehtoa, että menisimme Pietariin ja pelaisimme siellä kaikki pelit. Kyllä me kävimme ja keskustelimme sen vaihtoehdon läpi ja totesimme, ettei se käytännössä tule olemaan mahdollista, Kurri kertoo.

Alkuvaiheessa Jokerit sai osakseen varsin kovaa kritiikkiä. Muun muassa Dinamo Moskovan veteraanivalmentaja Vladimir Krikunov vaati suomalaisseuran sulkemista KHL:stä.

– Ehkä siihen vähän liian aikaisin annettiin kommentteja, Kurri vastaa.

– Totta kai tämä harmittaa kaikkia, ja meitä Jokereiden organisaatiota varsinkin, koska meillä oli mahdollisuus päästä SKA:ta vastaan pelaamaan, mistä me olemme tässä jo kuusi vuotta unelmoineet.

Jari Kurrin haastattelu Tulosruudun Viikon vieraana kello 22.25 MTV3-kanavalla käynnistyvässä lähetyksessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja