Nyt se on varmaa – Jokereiden kausi päättyy ennen aikojaan

Jääkiekkoliiga KHL:ssä pelaavan Helsingin Jokereiden kausi päättyy ennen aikojaan. Jokerit vetäytyy KHL:n pudotuspeleistä vedoten Suomen hallituksen antamiin ohjeistuksiin koronavirustilanteeseen liittyen.

Jokereiden piti kohdata KHL:n pudotuspelien toisella kierroksella Pietarin SKA. Sarjaa ei kuitenkaan aloiteta tiistaina.

Seura päätti olla matkustamatta Pietariin. Näin ollen joukkueen kausi päättyy.

Jokereiden mukaan päätös tehtiin pelaajien ja joukkueen johtoryhmän terveyden takaamiseksi sekä epidemian leviämisen hidastamiseksi valtionjohdon ja THL:n ohjeistuksia noudattaen.

– Elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii poikkeuksellisia toimia. Ihmisten ja kansakunnan terveys ajaa aina kaiken edelle ja Jokerit haluaa totta kai kantaa vastuunsa asiassa. Olemme käyneet perusteelliset keskustelut lääkäriemme ja pelaajiemme kanssa ja tulleet tähän lopputulokseen. Tämä oli raskas, mutta välttämätön päätös, Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Jari Kurri sanoo virallisessa tiedotteessa.

KHL ei ole kertonut keskeyttävänsä meneillään olevia pudotuspelejä. Jokerit teki päätöksen itsenäisesti.

Aiemmin muun muassa jääkiekon SM-liiga on laittanut oman kautensa säppiin pandemian takia. Pohjois-Amerikassa NHL on tällä hetkellä tauolla.

KHL:ssä Jokerit kaatoi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lokomotiv Jaroslavin voitoin 4-2. 

Lue myös:

    Uusimmat