Jokereihin palannut Teemu Eronen joutuu taistelemaan tosissaan kärkiroolista uransa kovimmassa pakistossa: "Vanha jokerifiilis on jäljellä"

Teemu Eronen, 28, palasi viiden vuoden tauon jälkeen Jokereihin. Sinä aikana on ehtinyt tapahtua paljon sekä seuralle että Eroselle. 

Teemu Eronen on noussut SM-liigan puolustajien aateliin kolmena viime kautena HIFK:ssa. Eronen nakutti kovia tehoja pakin paikalta viime kaudella (9+26=35).

Hyvätkään otteet eivät takaa automaattisesti jättiroolia astetta kovemmassa sarjassa, sillä Jokereissa peliajasta kamppailee laadukas puolustajakaarti. 

Sami Lepistö, Tommi Kivistö, Oliver Lauridsen, Alex Grant ja Viktor Lööv ovat osoittaneet tasonsa Jokerien paidassa jo aiemmin. Viime kevään MM-kisojen tähtipakki Mikko Lehtonen vahvisti Erosen lisäksi takalinjoja. 

Eronen myöntää, ettei hän ole aiemmin pelannut seurajoukkueessa yhtä kovassa puolustuksessa. 

– Puolustus on meidän vahvuus, mutta kyllä siinä saa repiä joka päivä itsestään kaikki irt, Eronen sanoi Jokerien kauden avaustilaisuudessa. 

(Juttu jatkuu kuva alla)

Jokerifiilis esiin peleissä

Eronen on käynyt hyvin läpi pääkaupunkiseudun seurat. Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti siirtyi jo C-junnuikäisenä Jokereihin, jossa hän nousi liigatasolle kymmenen vuotta sitten. 

Jokereista hän siirtyi "pehmeästi" HIFK:n riveihin, koska välissä oli kaksi kautta KHL:ssä (Neftehimik ja Vitjaz).

Jokerit on vaihtanut Erosen viiden vuoden tauon aikana muutakin kuin pelipaitansa ulkoasun. Sarja ja omistajat ovat menneet uusiksi. 

– On Jokerit nyt tietyllä tavalla eri seura, mutta on siellä vielä paljon samoja ihmisiä. Vanha jokerifiilis on jäänyt. Varmaan se tulee vielä paremmin esiin, kun pelit alkavat. 

"Nuorena vaan ollaan ja mennään"

Jokerit on muuttunut, mutta entä Eronen itse?

Eronen on ollut nuoresta lähtien hyvä yleispuolustaja, mutta viime vuosina otteisiin on tullut annos jämäkkyyttä ja itseluottamusta. Hän on alkanut ottaa roolia entistä enemmän hyökkäyspelissäkin. 

Hän uskoo, että kehitystä on tullut sekä fyysisellä että henkisellä puolella. 

 – Vuodet menevät nopeasti. Nuorena vaan ollaan, mennään ja pelataan, hän pohtii. 

– Yritän saada kaivettua itsestäni kaiken potentiaalin irti. Sitten kun joskus tämä homma loppuu, voin todeta, että tein kaikkeni. 

Alla olevalla videolla Lauri Marjamäki kertoo Jokerien valmistautumisesta kauteen.

Lauri Marjamäki innoissaan Jokerien kasvojenkohotuksesta:"Tason pitää silti olla kohdallaan" 15:10

Lue myös:

    Uusimmat