Jokelan kriisikeskus toimi läpi yön

Muun muassa Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin päivystää.

Tuusulan Jokelan seurakuntakeskuksen kriisipisteessä oli yön aikana viitisentoista nuorta. Yhteensä jo sadat nuoret ovat käyneet Tuusulan Jokelan seurakuntakeskuksen kriisipisteessä keskustelemassa Jokelan koulussa sattuneesta murhenäytelmästä, kertoo Suomen Punaisen Ristin valmiuspäällikkö Jarmo Hollstein.

Hollstein sai tiedon ampumistapauksesta eilen kello 12:n aikaan ja ryhtyi heti valmistelemaan kriisitoimintaa, johon osallistui ammattiauttajien lisäksi 39 vapaaehtoista.

- Tämmöiset tapahtumat ovat aina hyvin lohduttomia erikoisesti, kun tämä koskettaa niin monia nuoria ihmisiä ja heidän kauttaan perheitä.

Tänä aamuna Tuusulan sosiaalityöntekijät ja kriisityöntekijät alkoivat kiertää Tuusulan kouluilla antamassa kriisiapua.

Suomen Punaisen Ristin valtakunnallinen auttava puhelin päivystää numerossa 020 366 266.

Lasten ja nuorten puhelin kuuntelee lapsia, jotka haluavat keskustella Jokelan tapahtumista. Lasten ja nuorten puhelin päivystää numerossa 0800 120 400 arkisin kello 14-20.

Tuusulan Jokelan kirkolla toimii kriisikeskus, joka palvelee vuorokauden ympäri. Kirkon ovet ovat auki läpi yön. Kriisitoimintaa jatkuu ainakin huomisen. Paikalla on ainakin viisi seurakunnan työntekijää. Kirkon kriisikeskuksen puhelinnumero on (09) 417 1494.

Pääkaupunkiseudun seurakuntien henkisen huollon ryhmä osallistuu Tuusulan Jokelan kirkon kriisityöhön.

Rukoushetkiä ampumatapauksen vuoksi

Useat seurakunnat ovat järjestäneet rukoushetken Tuusulan ampumatapauksen vuoksi.

Tampereella Keskustorin vieressä sijaitsevaan Vanhaan kirkkoon kokoontui illalla parikymmentä hiljentyjää.

- Sisällämme on ahdistusta ja kysymyksiä: miten tällaista voi tapahtua, sanoi tuomiorovasti Olli Hallikainen.

Tilaisuudessa rukoiltiin niiden puolesta, jotka ovat menettäneet omaisensa, ystävänsä tai koulutoverinsa, loukkaantuneiden ja heitä hoitavien puolesta sekä myös ampujan puolesta.

Rukoushetkiä pidettiin illalla myös ainakin Turun tuomiokirkossa, Keravan kirkossa, Nurmijärven Klaukkalan kirkossa sekä Espoon Leppävaaran kirkossa.

Tänään oli rukoushetki puoliltapäivin ainakin Helsingin tuomiokirkossa ja Lahden Ristinkirkossa sekä Jyväskylän kaupunginkirkossa kello 13.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat