"Jokainen päivä ilman alkoholia on hyväksi” – tipaton tammikuu ei ole turha villitys

MTV Lifestylen lukijat kannattavat tipatonta tammikuuta.

MTV Lifestyle kysyi lukijoiltaan, onko tipaton tammikuu pelkkää huuhaata. enemmistö vastanneista uskoi, että tipattoman tammikuun pitäminen on hyödyllistä, vaikka alkoholinkäyttö olisi hallinnassa.

Lukijoiden mukaan ihmisen kannattaa koetella ja "kiusata" itseään sekä tarkkailla, miten alkoholinkäytön vähentäminen vaikuttaa omaan terveyteen. Vaikka alkoholinkäyttö on jokaisen oma asia, tipattoman viettäjä saattaa joutua selittelemään juomattomuuttaan ja juomatapojaan esimerkiksi juhlissa.

Näin lukijat perustelivat tipatonta tammikuuta!

”Eiköhän se ole jokaisen oma asia ja päätös, että vähentää alkoholin käyttöä, vaikka vaan hetkeksi. Ryhdyin 100 päivän haasteeseen, koska tuntuu että vähäinenkin alkoholinkäyttö ottaa enemmän kuin antaa. Miksi siis juoda laisinkaan, jos siitä ei vastaavaa iloa ole muutenkaan? Kukin tekee omat ratkaisunsa omista lähtökohdistaan, eikä se ole muilta pois. Hassu ilmiö muuten on, miten juomattomuutta pitää perusteella niille, jotka eivät tee mitään muutoksia elämäntavoissaan. Miltei jokaisen ensimmäinen (ja ainoa) kommentti on, että onko sinulla alkoholiongelma kun pitää rajoittaa juomista. Yleisti ottaenhan alkoholi ongelma on niillä, jotka eivät pysty muuttamaan juomatapojaan.”

"Kolme-neljä kertaa vuodessa jos juo iisisti, niin sehän tietää jo 9-10 tipatonta kuukautta! Tutuilla tuo yksi tipaton on mahdoton suorittaa!"

”Tipaton tammikuu voi auttaa oman alkoholinkäytön kriittiseen tarkastelemiseen. Ongelmakäyttäjät tuskin tipatonta tammikuuta viettävät. Itse en ole koskaan viettänyt tipatonta, koska alkoholinkulutukseni on hyvin minimaalista muutenkin.”

”Olen viettänyt tipatonta jo 20 vuotta, heti armeijan jälkeen jätin pois. Mulla ei ollut koskaan mitään ongelmaa alkoholin kanssa, mutta suvussa on alkoholin suurkuluttajia. Joten päätin, etten sille tielle rupea. Aina kysytään, mikset ota yhtään, ja vastaan, miksi pitäisi. Antakaa yksikin hyvä syy.”

Tipattoman tammikuun hyötyjä:

Unen laatu paranee

Mieliala paranee

Rahaa säästyy

Laihtuminen helpottuu

Alkoholitoleranssi laskee

Aineenvaihdunta normalisoituu

”Tipatonta olen viettänyt pari kertaa aiemmin ja vietän nytkin. Jatkan ”100 päivää ilman viinaa” -haasteella. Tekee ihan hyvää. Tähän liittyy painonpudotus. Kyllähän se kuitenkin hyvää tekee kropalle muutenkin.”

”Jos juominen on ongelma, ei kuukauden kunnostautuminen ongelmaa poista. Kohtuukäyttö on ihan sallittua, jos terveellinen ruokavalio, elämäntavat ja liikunta ovat arkea.”

”Tipaton on muoti-ilmiö, josta jollekin voi olla hyötyäkin – kenellekään siitä ei ole haittaa, kunhan ei kaksin käsin korvaa ”menetettyä aikaa”.”

”Tipaton tammikuu ei todellakaan ole turha. Juon 2-3 annosta viikossa eli alko ei ole ongelma, mutta on ihan hyvä välillä "kiusata" itseään, katsoa, löytyykö itsekuria. Väitän, että useammalta suomalaiselta ei löydy, ihmiset ovat nykyään niin pehmeitä, ei kestetä mitään!”

”Itse ainakin päätin kokeilla tipatonta ensimmäistä kertaa aikuisiällä ihan vain kokeillakseni, huomaako sitä fyysisesti kropassa tai henkisesti sosiaalisissa tilanteissa. Ja kyllähän tuo aina lompakollekin hyvää tekee, Suomessa kun kuppiloissa käynti on hintavaa. Mielestäni tämä "tipaton on alkoholistien juttu" -väite on taas niiden henkilöiden keksimä juttu, jotka eivät halua olla viikkoa pidempään tissuttelematta. Ja eikö se muka ole hyvästä olla välillä juomatta, vaikkei olekaan alkoholisti? En kyllä helmikuussa ajatellut kuroa kiinni tätä "menetettyä kuukautta".”

”Jokainen päivä ilman alkoholia on hyväksi itselle ja läheisille, enemmän kuin uskoisikaan.”

”Jokainen päivä ilman alkoholia on hyväksi. Myös sille nautiskelijalle. Monelle vuoden alku on tietynlaisen uuden aloittamista ja siihen liittyy paljon muutakin. Vuoden lopussa on lyhyellä ajalla paljon juhlia, pikkujoulu-, itsenäisyys-, joulu- ja uudenvuodenjuhlia. Syödään ja juodaan hyvin. Tipaton tammikuu on hyvä keino katkaista tämä syömis- ja juomisfiilinki ja aloittaa raikkaasti uusi vuosi. ”

Lue myös:

    Uusimmat