John Tortorella vaikuttui välittömästi Mikko Lehtosen ominaisuudesta: "Huomasi jo hänen lämmittelystään"

Hallitseva mestari Tampa Bay Lightning kaatui 3–1, kun Mikko Lehtonen debytoi Columbus Blue Jacketsissa jääkiekon NHL:ssä. Suomalaispuolustaja siirtyi seuraan parisen viikkoa sitten Toronto Maple Leafsista, mutta kuten Patrik Laineella aiemmin tänä vuonna, muutto Kanadasta Yhdysvaltoihin kesti aikansa.

Lehtosen ammattimaisuus teki vaikutuksen Columbuksen päävalmentajaan John Tortorellaan.  

– Pidin hänen luistelustaan ja taistelutahdostaan. En tiedä hänestä paljonkaan, mutta Jarmo Kekäläinen kertoi hänen ammattimaisuudestaan. Sen huomasi jo hänen lämmittelystään, Tortorella kommentoi seuran Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa. 

Itseään likoon laittanut Lehtonen pelasi runsaat 16 minuuttia. Torjuntavuorossa ollut Elvis Merzlikins venyi kiekon tielle 37 kertaa. Joukkueen yllättävin ratkaisija oli David Savard, joka teki NHL:n runkosarjassa maalin ensi kertaa kahteen vuoteen.

– Otimme askeleen oikeaan suuntaan, Tortorella sanoi ja korosti, että joukkueen pitää löytää oikea pelitapa runkosarjan loppupuolelle.

Runsaat 13 minuuttia pelanneen Laineen peliaika väheni entisestään, mutta tehotilasto pysyi plussalla. Laine ei laukonut kertaakaan maalia kohti, eikä ole tehnyt maalia yhdeksään otteluun. Columbuksessa Laine on kerännyt 26 ottelussa tehot 7+7.

Lue myös:

    Uusimmat