Jesperi Kotkaniemi sai fanaattisen vastaanoton Montrealissa: "Yritin keskittyä, etten kaadu jäälle"

Jesperi Kotkaniemi haki ahnaasti NHL-uransa avausmaalia pelattuaan ensimmäistä kertaa Montreal Canadiensin fanaattisen kotiyleisön edessä.

Los Angeles Kings kuitenkin jätti isännät ilman maalia haettuaan pisteet Bell Centresta 3-0-voitolla. Kotkaniemi oli joukkueensa hanakin laukoja viidellä kudilla kohti maalivahti Jack Campbellia.

18-vuotias porilainen otettiin ennen ottelua vastaan huumaavan metelin kanssa. 18 000 ihmisen mylvintä sai Kotkaniemen jopa vähän hermostuneeksi.

– Yritin vain keskittyä, etten kaadu jäälle, Kotkaniemi naureskeli NHL.comin mukaan.

– Oli hienoa nähdä kaikki fanit katsomossa. Se oli mahtavaa, hän ihaili.

Halli olisi todennäköisesti tärissyt paikoillaan, jos kesän kolmosvaraus olisi osunut heti kotiavauksessa.

– Ajattelin vain, että jos lauon paljon, ehkä kiekko menee maaliin. Ehkä seuraavassa pelissä, Kotkaniemi pohti.

"Kotkaniemi kuuluu NHL:ään"

Montreal Gazette -lehti antoi suomalaisnuorukaiselle tunnustusta otsikossaan "Canadiens hävisi kotiavauksen Kingsille, mutta Kotkaniemi todisti, että hän kuuluu (NHL:ään)".

– Älköön kukaan puhuko enää siitä, että tulokas Jesperi Kotkaniemi lähetetään takaisin Suomeen. Unohtakaa kaikki ehdotukset, että hän voisi viettää vähän aikaa Laval Rocketista, Gazetten toimittaja Pat Hickey viittaa Canadiensin AHL-farmiseuraan.

– Kotkaniemi on NHL-pelaaja ja todisti sen taas torstai-iltana, kun hän oli Canadiensin tehokkain pelaaja 0-3-tappiossa Los Angeles Kingsille, Hickey jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat