NHL:n yön suomalaiset: Tulikuuma Eeli Tolvanen sankaroi jatkoaikamaalin – Mikko Lehtonen debytoi Columbuksessa

Suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen teki Nashville Predatorsin jatkoaikamaalin 3–2-voitossa Dallas Starsista jääkiekon NHL:ssä.

Kuuden ottelun mittaan pisteputkensa venyttänyt Tolvanen sai lisäksi yhden syöttöpisteen ojentaessaan auttavan kätensä maalin toisessa erässä tehneelle Roman Josille. Myös joukkuetoveri Mikael Granlund sai ottelussa syöttöpisteen. Sen sijaan Nashvillen suomalaishyökkääjä Erik Haula jäi tehopisteittä.

Nashvillen maalilla ahkeroinut suomalaisveskari Juuse Saros torjui yhteensä 33 laukausta.

Dallas Starsin Roope Hintz teki ottelun toisessa erässä joukkueensa toisen maalin. Hintziä avusti maalinteossa Dallas-pakki Miro Heiskanen, joka sai myös toisen syöttöpisteen pelin aikana.

Lehtonen jäällä reilut 16 minuuttia

Columbus Blue Jackets voitti vieraissa Tampa Bay Lightningin 3–1.

Mikko Lehtonen teki ottelussa debyyttinsä Columbuksen paidassa. Suomalaispuolustaja siirtyi seuraan parisen viikkoa sitten Torontosta. Lehtonen oli pelin aikana jäällä reilun 16 minuutin ajan, eikä kerryttänyt tehopisteitä.

Columbuksen suomalaishyökkääjä Patrik Laineella on ollut jo useamman pelin mittainen kuiva kausi, eikä maalintekoon päästy myöskään tampalaisia vastaan. Laine oli jäällä yhteensä reilut 13 minuuttia.

Columbus vei niin ikään voiton myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tammikuussa.

Suomalaismaalivahti Kevin Lankinen puolestaan ahkeroi Chicago Blackhawksin maalilla torjuen yhteensä 31 laukausta Carolina Hurricanesia vastaan. Chicago voitti ottelun 2–1.

Carolinan Sebastian Aho ei kerryttänyt pistetiliään ottelussa.

Lindell     DAL 0+0 -1 0 0  -   22.57

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.