Patrik Laineelle roppakaupalla vastuuta kohun jälkeen – John Tortorellalta ylistäviä sanoja suomalaistähdestä

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella kehui Patrik Laineen syöttötyöskentelyä, kun joukkue löi Chicago Blackhawksin 6-5 jääkiekon NHL:ssä. Laine sai paljon vastuuta istuttuaan edellisessä ottelussa pitkään viltissä. 

Blue Jackets oli ottelussa kahdesti kahden maalin tappiolla, mutta nousi rinnalle ja ohi päätöserässä. Laine sai syöttöpisteen vieraiden 4-4-tasoitukseen.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Blue Jackets iski ottelussa kuusi maalia, mutta Tortorellaa lämmitti vielä tehokkuuttakin enemmän maalipaikkojen runsaus. Samalla hän kehui myös Lainetta. 

– Seurasin kuinka "Patty" pelasi. Kaikki puhuvat hänen laukauksestaan, mutta hän jakeli loistavia syöttöjä. Kaikki onnistuivat tilanteiden luomisessa, Tortorella kommentoi pelin jälkeen.  

– Minusta Patty pelasi todella hyvin ja liikutti kiekkoa hienosti. Hän ei tehnyt maaleja, mutta antoi hyviä syöttöjä ja avasi näin tilanteita, Columbus-luotsi toisti myöhemmin. 

Laine pelasi edellisessä ottelussa vain reilut 11 minuuttia, sillä Tortorella penkitti hänet toisessa erässä. Nyt peliaikaa tuli 20.23, eniten Blue Jackets -hyökkääjistä.

Joonas Korpisalolla oli vaikea ilta Columbus-maalilla, mutta hän sai tilastoihinsa voiton, vaikka taakse livahti viisi osumaa 26 laukauksesta. 

– En syytä "Korpia". Luulen, että hän pettyi maaliin, joka lipsahti hänen kätensä alta, mutta en syytä häntä takaiskuista. Pelimme romahti muutaman kerran ja he iskivät maaleja. Meidän piti voittaa mättämällä maaleja, missä emme ole onnistuneet kovinkaan monesti, Tortorella totesi.  

Blue Jackets ja Blackhawks kohtaavat toistamiseen Chicagossa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. 

Lue myös:

    Uusimmat