Jesse Puljujärvi pisti verkot heilumaan – kaivattu osuma johti Pittsburghin voittoon

Jesse Puljujärvi osui vihdoin – katsomokomennukselta palannut suomalainen onnistui Pittsburghille 0:49
Jesse Puljujärvi osui vihdoin – katsomokomennukselta palannut suomalainen onnistui Pittsburghille (NHL.comin kuvaa)

Jääkiekon NHL:ssä Jesse Puljujärvi laukoi Pittsburgh Penguinsin avausmaalin, kun joukkueen haastajaksi saapui Columbus Blue Jackets.

Helmikuussa kahden vuoden sopimuksen Pittsburghiin saanut Puljujärvi avasi samalla myös maalitilinsä Penguinsin paidassa.

Suomalaisen tekemä avausmaali syntyi ensimmäisen erän 14. minuutilla. Penguins luisteli kotijäällään lopulta voittoon luvuin 5–3.

Puljujärveä ei nähty jäällä kahdessa joukkueen edellisessä ottelussa.

Voitto katkaisi pittsburghilaisten kolmen ottelun tappioputken.

Luostarinen vei Panthersin johtoon

Maalintekoon pääsi niin ikään Eetu Luostarinen, joka vei Florida Panthersin 3–2-johtoon New Jersey Devilsiä vastaan pelatun ottelun toisessa erässä.

Eetu Luostarisen rannelaukaus puhui – Floridalle jo kuudes peräkkäinen voitto 0:41
Eetu Luostarisen rannelaukaus puhui – Floridalle jo kuudes peräkkäinen voitto (NHL.comin kuvaa)

Paholaisten vieraaksi New Jerseyn Newarkiin saapuneet kissapedot viimeistelivät lopulta voittonsa luvuin 5–3.

Florida nappasi jo kuudennen peräkkäisen otteluvoittonsa.

Saros torjui 26 kertaa

Montreal Canadiens päihitti Nashville Predatorsin jatkoajalle venyneessä mittelössä luvuin 4–3. Montrealin Nick Suzuki ratkaisi ottelun vieraiden hyväksi, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 17 sekuntia.

Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros torjui yhteensä 26 kertaa.

Nashvillelle tappio oli karvas, sillä joukkueen kahdeksan voiton putki katkesi omalla kotijäällä pelatussa ottelussa.

Juttua muokattu kello 6.43. Lisätty kappaleet Luostarisesta ja Saroksesta.