Miten Jesse Puljujärven käy? Tärkeä NHL-hahmo saapuu Helsinkiin

NHL-seura Edmonton Oilersin kiekkopuolen ylin pomo, GM Ken Holland saapuu ensi viikoksi Suomeen. Holland on paikalla Helsingissä pelattavassa Karjala-turnauksessa, jossa viilettää Oilersin kannalta varsin merkittävä tapaus: Jesse Puljujärvi.

Hollandin Suomen matkasta kertoi Oilersin pelien radiokommentaattori Bob Stauffer.

Hänen mukaansa Hollandin ja muutamien Oilersin kykyjenetsijöiden on tarkoitus osallistua Karjala-turnaukseen.

Stauffer mainitsi myös ilmoituksessaan Puljujärven, jonka oikeudet ovat Oilersin hallussa.

21-vuotias Puljujärvi on ollut koko alkukauden seuratuimpia hahmoja kotoisessa SM-liigassa. Puljujärvi nousi isosti otsikoihin jo keväällä, kun hän ja hänen edustajat pyysivät Oilersia kauppaamaan hänet muualle.

Samoihin aikoihin Oilers nimitti uuden GM:n, Hollandin, joka sai käsiinsä kinkkisen tapauksen.

Kolmen Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden aikana Puljujärvi ei pystynyt vakiinnuttamaan asemaansa Oilersin NHL-kokoonpanossa. Kesällä suomalaishyökkääjä päätti tehdä isoja liikkeitä, kun hän palasi Suomeen ja teki vuoden sopimuksen Kärppien kanssa.

Oululaisseuran paidassa Puljujärvi on ollut loistavassa iskussa. 17 ottelussa hänelle on merkattu tehot 11+7=18. Puljujärven tehotilastossa komeilee lukema +16.

Isokokoisen, mutta taitavan hyökkääjän ympärillä on riittänyt spekulaatioita menneen syksyn aikana. Pohjois-Amerikassa on väläytelty mahdollisuutta, jossa Puljujärvi palaisi kesken kauden takaisin NHL:ään.

Puljujärven sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan hän voi lähteä rapakon taakse ennen joulukuun alkua. Tarkka päivämäärä 1.12. on samalla se ajankohta, johon mennessä Puljujärven on tehtävä NHL-sopimus, mikäli hän haluaa pelata tällä kaudella taalajäillä. Puljujärvi on NHL:n suuntaan ”rajoitettu vapaa agentti”.

Aiemmin Puljujärvi on itse vannonut, että hän pelaa koko kauden Suomessa.

Oilersin kannalta tilanne on kuitenkin mutkikas. Puljujärvi on osoittanut äärimmäisen lupaavia elkeitä kotimaan kaukalossa, mutta samalla hänen ja Oilersin välit ovat olleet tulehtuneet. Oilers ei ole kuitenkaan kaupannut hänen oikeuksia muualle, minkä myötä tilanne on pysynyt hollillaan.

Puljujärven oikeuksilla on markkina-arvoa, minkä Oilers voisi hyödyntää, kun se yrittää vahvistaa kokoonpanoaan.

Hollandin Helsingin matka antaa vahvoja viitteitä sille, että hän on tulossa keskustelemaan Puljujärven tilanteesta.

Leijonien Karjala-turnauksen joukkue, jossa Puljujärvi on mukana, löytyy alta: 

Lue myös:

    Uusimmat