Huhumylly Jesse Puljujärven yllä kiihtyy – NHL-seuran pomo otti yhteyttä

Viime kaudella jääkiekon SM-liigassa viilettäneen Jesse Puljujärven yllä pyörii kova huhumylly. Tuorein käänne tulee Edmonton Oilersista, jonka seurajohto on ollut yhteydessä suomalaishyökkääjään.

NHL-seura Oilersin kiekkopomo (GM) Ken Holland myönsi maanantaina, että hän ja Oilersin päävalmentaja Dave Tippett ovat keskustelleet Puljujärven ja tämän agentin Markus Lehdon kanssa.

Oilers omistaa Puljujärven NHL-oikeudet. 

– Siellä päässä on nyt halukkuutta, Lehto sanoi Yle Urheilulle.

22-vuotiaan Puljujärven ja Oilersin yhteinen historia on ollut kivikkoinen. Oilers huusi Puljujärven itselleen kesän 2016 varaustilaisuudessa (ensimmäinen kierros, vuoro neljä).

Tuolloin Patrik Laineen tapaan koko jääkiekkomaailman suurimpien lupausten joukkoon kuulunut Puljujärvi ei pystynyt kuitenkaan vakiinnuttamaan asemaansa Oilersin NHL-miehistössä. Puljujärveä siirreltiin taalajäiden ja farmisarjan AHL:n välillä.

Lopulta Puljujärvi päätti pyytää siirtoa muualle.

Kun kauppaa ei kuulunut, Puljujärvi teki oman ratkaisun. Hän allekirjoitti viime kesänä vuoden mittaisen sopimuksen Oulun Kärppien kanssa.

Viime kaudella Puljujärvi nakutti 56 liigaottelussa tehot 24+29=53. Tämän lisäksi hän pelasi kuusi EHT-ottelua Leijonien paidassa tehoin 1+4=5.

Aiemmin Puljujärvi ilmoitti, ettei hän halua palata enää Edmontoniin, vaan hän kyttää siirtoa muualle. Tuoreimmat viestit viittaavat kuitenkin siihen, että mahdollinen Edmonton-paluu ei ole enää täysin poissuljettu vaihtoehto.

Tämän lisäksi Puljujärvi on toisen huhumyllyn kohteena. Isokokoisen laitahyökkääjän tulevan syksyn osoite on myös avoinna. Tämä siksi, koska mikäli Puljujärvi tekisi NHL-sopimuksen, hän ei pääsisi pelaamaan taalajäillä kuin vasta aikaisintaan joulukuussa. Tuolloin Puljujärvi saattaisi jatkaa vielä syksyn ajan Euroopassa. 

Lue myös:

    Uusimmat