Jesse Puljujärveltä rehellistä puhetta: kannustaa nuoria asiassa, joka aiheutti hänelle vaikeuksia

Leijonalauma kokoontui ensimmäistä kertaa – tällaisin tavoittein joukkue lähtee loppuviikon Karjala-turnaukseen 2:20
Leijonien joukkue Karjala-turnaukseen kokoontui ensimmäistä kertaa yhteen tiistaina Helsingissä.

Jesse Puljujärvi on torstaina alkavassa Karjala-turnauksessa iso seurattava hahmo. Puljujärvi palasi kesällä takaisin Suomeen. Syksyn aikana hän on saanut taas puhuria allensa vaikeiden Pohjois-Amerikan vuosien jälkeen. Puljujärvi jakaa varsin rehellisesti ja avoimesti vinkkejä nuorille NHL-lupauksille, viitaten hänen kokemiinsa vaikeuksiin.

21-vuotias Puljujärvi nähtiin edellisen kerran Leijonien paidassa keväällä 2017, jolloin hän oli mukana Pariisissa ja Kölnissä järjestetyissä MM-kisoissa.

Miten mies on muuttunut sen jälkeen, kun pelasit viimeksi maajoukkueessa?

– Monella tavalla. Olen nähnyt maailmaa ja olen nähnyt sen, että mitä ammattilaisjääkiekko oikein on. Pelaajana olen tullut järkevämmäksi ja monipuolisemmaksi. Olen ottanut isoja harppauksia monessa asiassa, Puljujärvi luettelee MTV Urheilulle.

– Pelaajana olen tullut vahvemmaksi ja nopeammaksi. Ja kyllähän nuo Pohjois-Amerikassa vietetyt vuodet kasvattivat henkisesti. Olin aika pikkupoika vielä, kun lähdin sinne. Nyt olen henkisesti vahvempi, Puljujärvi puhuu muutoksista ja viime vuosien kokemuksistaan.

Puljujärvi lähti Pohjois-Amerikkaan valtavan hehkutuksen saattelemana. Nuorten MM-kotikisojen dominoinnin jälkeen hänen hartioilleen kasattiin valtavia odotuksia.

Pohjois-Amerikkaan liittyen Puljujärvi jakaa sangen rehellistä tekstiä. Hän kannustaa nuoria lupauksia ja NHL:ään havittelevia pelaajia välttämään yhtä kompastuskiveä, joka tuotti hänelle vaikeuksia.

– Kannattaa opiskella englantia jo ihan sieltä yläasteikäisestä asti, Puljujärvi sanoo avoimesti.

NHL-uran alussa Puljujärven heikko englannin kielen taito nousi otsikoihin. Osaamattomuus johti merkittäviin kommunikointiongelmiin.

Ei hirveästi korvaa NHL-pyörittelyille

Karjala-turnauksen alla yksi puheenaihe on liittynyt siihen, miten Edmonton Oilersin GM Ken Holland on saapumassa seuraamaan Puljujärven otteita. Oilers on suomalaishyökkääjän kannalta olennaisessa roolissa, sillä Puljujärven NHL-oikeudet ovat edmontonilaisseuran hallussa.

Puljujärvi vahvistaa, ettei hänen leirinsä ole sopinut tapaamista Hollandin kanssa. Puljujärvi odottaa yhä kauppaa muualle, eikä tilanne ole muuttunut miksikään.

– En ole edes miettinyt noita asioita. Olen vain nauttinut Kärppä-arjesta, Puljujärvi kuittasi NHL-puheet.

Tällä hetkellä nuoren hyökkääjän huulilla on leveä hymy. Alkukauden 18 liigaottelussa hän on ollut tulessa. Puljujärvellä on koossa jo 20 (11+9) tehopistettä.

Väkevät otteet johtivat siihen, että Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi Puljujärven mukaan tämän viikon Karjala-turnaukseen.

– Kutsu tuntui hyvältä. Asetin tälle kaudelle selkeän tavoitteen, että haluan päästä taas maajoukkueen mukaan, Puljujärvi sanoo tyytyväisenä.

– Tämä (turnaus) on hyvä mittari. Täällä on huippujoukkueita vastassa ja täällä pääsee kunnolla kamppailemaan, Kärppä-hyökkääjä jatkaa.
Millainen Jesse Puljujärvi sitten nähdään tulevassa turnauksessa?

– Energinen. Sellainen, joka haluaa voittaa, Puljujärvi naulaa päättäväisesti.

Lue myös:

    Uusimmat