Mainos

Jesse Puljujärveltä rehellistä puhetta: kannustaa nuoria asiassa, joka aiheutti hänelle vaikeuksia

2:20
Leijonien joukkue Karjala-turnaukseen kokoontui ensimmäistä kertaa yhteen tiistaina Helsingissä.

Jesse Puljujärvi on torstaina alkavassa Karjala-turnauksessa iso seurattava hahmo. Puljujärvi palasi kesällä takaisin Suomeen. Syksyn aikana hän on saanut taas puhuria allensa vaikeiden Pohjois-Amerikan vuosien jälkeen. Puljujärvi jakaa varsin rehellisesti ja avoimesti vinkkejä nuorille NHL-lupauksille, viitaten hänen kokemiinsa vaikeuksiin.

21-vuotias Puljujärvi nähtiin edellisen kerran Leijonien paidassa keväällä 2017, jolloin hän oli mukana Pariisissa ja Kölnissä järjestetyissä MM-kisoissa.

Miten mies on muuttunut sen jälkeen, kun pelasit viimeksi maajoukkueessa?

– Monella tavalla. Olen nähnyt maailmaa ja olen nähnyt sen, että mitä ammattilaisjääkiekko oikein on. Pelaajana olen tullut järkevämmäksi ja monipuolisemmaksi. Olen ottanut isoja harppauksia monessa asiassa, Puljujärvi luettelee MTV Urheilulle.

– Pelaajana olen tullut vahvemmaksi ja nopeammaksi. Ja kyllähän nuo Pohjois-Amerikassa vietetyt vuodet kasvattivat henkisesti. Olin aika pikkupoika vielä, kun lähdin sinne. Nyt olen henkisesti vahvempi, Puljujärvi puhuu muutoksista ja viime vuosien kokemuksistaan.

Puljujärvi lähti Pohjois-Amerikkaan valtavan hehkutuksen saattelemana. Nuorten MM-kotikisojen dominoinnin jälkeen hänen hartioilleen kasattiin valtavia odotuksia.

Pohjois-Amerikkaan liittyen Puljujärvi jakaa sangen rehellistä tekstiä. Hän kannustaa nuoria lupauksia ja NHL:ään havittelevia pelaajia välttämään yhtä kompastuskiveä, joka tuotti hänelle vaikeuksia.

– Kannattaa opiskella englantia jo ihan sieltä yläasteikäisestä asti, Puljujärvi sanoo avoimesti.

NHL-uran alussa Puljujärven heikko englannin kielen taito nousi otsikoihin. Osaamattomuus johti merkittäviin kommunikointiongelmiin.

Ei hirveästi korvaa NHL-pyörittelyille

Karjala-turnauksen alla yksi puheenaihe on liittynyt siihen, miten Edmonton Oilersin GM Ken Holland on saapumassa seuraamaan Puljujärven otteita. Oilers on suomalaishyökkääjän kannalta olennaisessa roolissa, sillä Puljujärven NHL-oikeudet ovat edmontonilaisseuran hallussa.

Puljujärvi vahvistaa, ettei hänen leirinsä ole sopinut tapaamista Hollandin kanssa. Puljujärvi odottaa yhä kauppaa muualle, eikä tilanne ole muuttunut miksikään.

– En ole edes miettinyt noita asioita. Olen vain nauttinut Kärppä-arjesta, Puljujärvi kuittasi NHL-puheet.

Tällä hetkellä nuoren hyökkääjän huulilla on leveä hymy. Alkukauden 18 liigaottelussa hän on ollut tulessa. Puljujärvellä on koossa jo 20 (11+9) tehopistettä.

Väkevät otteet johtivat siihen, että Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi Puljujärven mukaan tämän viikon Karjala-turnaukseen.

– Kutsu tuntui hyvältä. Asetin tälle kaudelle selkeän tavoitteen, että haluan päästä taas maajoukkueen mukaan, Puljujärvi sanoo tyytyväisenä.

– Tämä (turnaus) on hyvä mittari. Täällä on huippujoukkueita vastassa ja täällä pääsee kunnolla kamppailemaan, Kärppä-hyökkääjä jatkaa.
Millainen Jesse Puljujärvi sitten nähdään tulevassa turnauksessa?

– Energinen. Sellainen, joka haluaa voittaa, Puljujärvi naulaa päättäväisesti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja