Edmonton-tähti yllättyi kuultuaan Jesse Puljujärven tilanteesta – ”Jätän tämän vain tähän”

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi pelaa ainakin tämän hetken tiedon mukaan ensi kaudella Suomessa, Oulun Kärppien paidassa. Puljujärvi solmi tiistaina yhden vuoden mittaisen sopimuksen Kärppien kanssa. Taustalla on Pohjois-Amerikassa kärjistynyt tilanne, jossa Puljujärvi ilmoitti agenttinsa kautta haluavansa siirron muualle Edmonton Oilersista.

Puljujärvi, 21, edusti Oilersia viimeisten kolmen kauden ajan. Puljujärven NHL-ura ei ole lähtenyt kunnolla lentoon, vaan häntä on heitelty ympäriinsä Oilersin organisaatiossa.

Jo keväällä Puljujärven agentti Markus Lehto kertoi, että suomalaishyökkääjän leiri hakee kauppaa muualle.

Tätä ei ole kuitenkaan näkynyt tai kuulunut. Nyt Puljujärvi päätti tehdä liikkeitä, kun hän solmi vuoden mittaisen diilin Kärppien kanssa.

Kyseisessä sopimuksessa on NHL-pykälä, jonka mukaan Puljujärvi voi lähteä Pohjois-Amerikkaan 1.12. mennessä.

Puljujärven tilanne on ollut kova puheenaihe Edmontonissa kesän aikana. Asiaa on tivattu myös muun muassa Oilersin pelaajilta, nyt saksalaistähdeltä Leon Draisaitlilta.

Tiedot Puljujärvestä yllättivät Draisaitlin, sillä saksalaisen mukaan Puljujärvestä ei pystynyt aistimaan turhautumista.

– Hän on nuori kaveri, joka ei nyt selkeästi halua olla meidän mukanamme, Draisaitl aloitti The Starin mukaan, jatkaen:

– Jätän tämän vain tähän, Draisaitl summasi, varoen sanojaan.

Perään saksalainen kuitenkin lisäsi, ettei hän sulkisi ovea suomalaishyökkääjän edestä.

– Totta kai sitä haluaa joukkueeseen kavereita, jotka antavat aivan kaikkensa ja jotka haluavat auttaa joukkuetta. Nyt hän tuntee noin, mutta ehkä tilanne muuttuu, Draisaitl pohti.

Viime kaudella Draisaitl oli koko NHL:n maalipörssin toinen, kun hän nakutti runkosarjan 82 ottelussa peräti 50 osumaa (50+55=105).

Puljujärvellä viime kauden 46 NHL-ottelua tuottivat tehot 4+5=9.

Lue myös:

    Uusimmat