Jesse Puljujärven paluu Ouluun oli osoitus rohkeudesta – "Mahdollisuus epäonnistua myös täällä"

Erkka Westerlund Jesse Puljujärven paluusta Kärppiin:"Nuoret pelaajat kehittyvät eri tavalla" 1:31
Erkka Westerlund ja Pekka Kangasalusta kommentoivat Puljujärven tilannetta.

Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta ja entinen Leijonat-luotsi Erkka Westerlund pitävät Jesse Puljujärven päätöstä saapua takaisin Oulun Kärppien riveihin rohkeana vetona.

Puljujärvi yllätti monet solmimalla Kärppien kanssa yksivuotisen sopimuksen. 21-vuotias hyökkääjä on umpikujassa NHL-seura Edmonton Oilersin kanssa, eikä Puljujärvi halua jatkaa enää seuran riveissä. Seuralta siirtoa pyytänyt Puljujärvi on valmis pelaamaan koko kauden Euroopassa, mikäli Edmonton ei kauppaa suomalaista muualle.

Puljujärvi ei onnistunut kolmen ensimmäisen NHL-kautensa aikana murtautumaan pysyvästi Edmontonin kokoonpanoon, vaan joutui seuraamaan pelejä katsomosta ja AHL:stä käsin. Kärpät voi olla oikea osoite Puljujärvelle, jotta hän löytää peli-ilonsa ottaakseen kehitysaskelia eteenpäin.

– Nuoret pelaajat kehittyvät eri tavalla. Ei ole kuitenkaan lyönyt itseään täysin läpi (NHL:ssä). Tämä voi olla hyvä vaihtoehto saada takaisin hyvä itseluottamus ja pelituntuma. Uskon, että aika nopeasti tulee uusi mahdollisuus, Erkka Westerlund povaa.

Puljujärven sopimus Kärppien kanssa jakoi vahvasti mielipiteitä varsinkin Pohjois-Amerikassa. Moni on kyseenalaistanut sen, onko tuttu ja turvallinen Oulu varmasti oikea vaihtoehto Puljujärven NHL-läpimurtoa ajatellen. Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta näkee kuitenkin päätöksessä kolikon toisen puolen. Puljujärven olisi ollut helppoa siirtyä muualle Eurooppaan kauas Suomessa saamastaan mediahuomiosta.

– Tämä oli rohkea veto tulla Oulun Kärppiin. Varmasti oli 30 jengiä, jotka olisivat halunneet hänet Eurooppaan, Ruotsiin ja ihan mihin tahansa. Se, että tulet Ouluun kotikonnuille, otat haasteen vastaan, että sinulla on mahdollisuus epäonnistua myös täällä. Se, että olisi lähtenyt Keski-Eurooppaan vähän totuutta pakoon, mutta nyt hän katsoo sitä suoraan silmiin, Pekka Kangasalusta kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat