Jesse Puljujärven kielikursseista kiertänyt väite lytättiin Edmontonissa – ”Hän vähät välitti niistä”

Jesse Puljujärvi hakee NHL-läpimurtoa –"Nyt on fysiikka kunnossa" 1:28
Videolla Jesse Puljujärven haastattelu loppukesältä 2018, jossa suomalaispelaaja sivuaa lyhyesti kielitaitoa osana kehityskohteitaan.

Jesse Puljujärven kielitaito on ollut puheenaiheena siitä lähtien, kun Edmonton Oilers varasi suomalaislupauksen NHL:ään vuonna 2016. Yleisen käsityksen vastaisesti Puljujärvelle tarjottiin mahdollisuutta parantaa englannin kielen taitoaan, mutta nuorukainen ohitti tilaisuuden olankohautuksella.

Puljujärven haastattelu osui Edmonton Journalin kiekkotoimittajan Kurt Leavinsin silmiin, ja asiaan perehtynyt Leavins jäi kummastelemaan suomalaisen kielitaitoon liittynyttä väitettä.

– Salaperäinen Oilers-laituri Jesse Puljujärvi esiintyi jälleen Suomen mediassa menneellä viikolla. Yksi esiin nousseista asioista tv-haastattelussa oli kielimuuri Edmontonissa. Nettikäännöksen mukaan Puljujärvi karkeasti siteeraten sanoo, että kieli on ollut yksi haaste hänelle, Leavins aloittaa.

– Hän haluaisi puhua parempaa englantia ja myöntää, että se on ollut yksi ”pienistä asioista, jotka menivät vikaan”. Hän selvästi katuu sitä, miten hoiti seuran alun perin järjestämät englannin tunnit.

Ei ole tarkalleen tiedossa, mihin tv-haastatteluun toimittaja viittaa. On mahdollista, että kyseessä on MTV Urheilun vuoden vanha haastattelu, jossa Puljujärvi kommentoi asiaa lyhyesti. Kyseinen video on ollut mukana joissain pelaaja käsitelleistä tuoreemmista jutuista.

– On se parantunut, mutta vielä pitää parantaa sitäkin, Puljujärvi totesi loppukesästä 2018.

Aiemmin Leavins muun muassa paljasti, ettei osa Oilersin joukkuekavereista halunnut pelata yhdessä suomalaisen kanssa, koska kielimuuri esti hyvän vuorovaikutuksen syntymisen. Toimittaja lyttää yleisen käsityksen siitä, että Puljujärvi olisi jätetty seurassa jotenkin yksin kielitaitonsa kanssa.

– On ollut laajasti esillä, ettei seura ottanut tätä askelta, mutta itse asiassa olen kuullut, ettei se lainkaan pidä paikkaansa. Sen sijaan, olen ymmärtänyt, että Puljujärvi oli tietoinen tunneista, mutta hän vähän välitti niistä, Leavins kirjoittaa.

Puljujärvi harjoittelee parhaillaan Oulussa. Hän on ilmaissut halunsa vaihtaa seuraa NHL:ssä. Muussa tapauksessa hän pelaa tulevalla kaudella SM-liigaa Kärpissä.

Lue myös:

    Uusimmat