Jesse Puljujärvi aikoo pelata Kärpissä, jos NHL-sopimusta ei synny – "Eihän tässä ole kyse rahasta"

MTV Urheilun tietojen mukaan Jesse Puljujärvi aikoo pelata ensi kaudella Oulun Kärpissä, jos NHL-sopimusta ei saada tehtyä.

Puljujärvi on Edmonton Oilersin kanssa pattitilanteessa. Suomalaishyökkääjä haluaa uuden alun jumiutuneelle NHL-uralleen jossain muussa seurassa, mutta Edmonton ei halua luopua ykköskierroksen varauksestaan halvalla. Edmonton varasi Puljujärven numerolla neljä kesällä 2016.

NHL-ura ei kuitenkaan ole alkanut toivotulla tavalla. Kolmen kauden aikana Puljujärvi on pelannut NHL:ssä 139 ottelua, joissa on syntynyt odotuksiin nähden keskinkertaiset tehot 17+20=37. Arvo pelaajamarkkinoilla ei varsinaisesti ole kuumimmillaan, mikä entisestään vaikeuttaa siirtokuviota.

Lonkkaleikkauksen jäljiltä kuntoaan kasvattava Puljujärvi harjoittelee tällä hetkellä Kärppien kanssa. Jos uutta NHL-sopimusta ei synny, MTV Urheilun tietojen mukaan aikomuksena on myös pelata alkavalla kaudella Kärpissä.

Puljujärveä ei nähdä Kärppien kokoonpanossa elokuun harjoitusotteluissa, mutta jos NHL-kuvio on selvillä, hän voisi jo pelata CHL-otteluissa ennen liigakauden alkua. Puljujärvi saa leikkauksensa jäljiltä peliluvan aikaisintaan elo-syyskuun vaihteessa.

Kärppien urheilutoimenjohtajan Harri Ahon mukaan mitään sopimusneuvotteluja ei ole käyty.

– Jesse on meidän kannaltamme todella mielenkiintoinen pelaaja ja seuraamme hänen tilannettaan, hän kertoo MTV Urheilulle.

"Kärpät on Euroopassa hyvä vaihtoehto"

Puljujärvi on rajoitettu vapaa agentti. Jos hän ei ole tehnyt NHL-sopimusta joulukuun 1. päivään mennessä, hän ei voi loppukaudenkaan aikana pelata NHL:ssä. Hänen agenttinsa Markus Lehto sanoi aiemmin kesällä kanadalaiselle Sportsnetille, että mikäli Puljujärveä ei onnistuta kauppaamaan muualle, hän pelaa Euroopassa.

– Onko mahdollista, että hän pelaa ensi kaudella Edmontonissa? Parempi kun ei spekuloi sitä, Lehto sanoo nyt MTV Urheilulle.

– Totta kai prioriteetti numero yksi on se, että Jesse pelaa ensi kaudella NHL:ssä. Treidi on edelleen mahdollinen, todennäköistä jopa, mutta NHL-viihdebisnes on sellaista, että korkealla varausnumerolla odotusarvot ovat todella kovat. Siksi ei ole mikään itsestäänselvyys, että treidi tapahtuu.

Lehdon mukaan useat NHL-seurat ovat olleet kiinnostuneita Puljujärvestä. Se ei kuitenkaan tarkoita vielä mitään.

– Jos NHL ei ole realismia ensi kaudeksi, niin mikä sitten on se eurooppalainen joukkue, missä hän pelaa? Eihän tässä ole kyse rahasta. Jos haluttaisiin isoimmat rahat, niin oltaisiin tehty kaksi kuukautta sitten KHL-sopimus.

Lehto ei vahvistanut Puljujärven aikeita pelata Kärpissä, vaan tyytyi sanomaan, että "Kärpät on Euroopassa hyvä vaihtoehto".

Vuoden 2016 nuorten MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Puljujärvi pelasi viimeksi Kärpissä kaudella 2015-16 ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja