Edmontonissa riehuva Puljujärvi-jahti alkaa kyllästyttää NHL-vahti Mikko Koskista: ”Se on Jessen ura, ei median”

Mikko Koskinen kommentoi Puljujärven tilannetta:"Se on Jessen ura, ei median" 4:20
Mikko Koskinen kertoi MTV Urheilun haastattelussa muun muassa odotuksistaan Edmontonin uutta NHL-kautta kohtaan, Jesse Puljujärven tilanteesta sekä uudesta seurakaveristaan Markus Granlundista.

Viime kaudella Jesse Puljujärven seurakaverina Edmonton Oilersissa pelannut maalivahti Mikko Koskinen toivoo nuorelta NHL-lupaukselta omapäisyyttä tulevaisuuden suuntaansa valittaessa. Kiekkohullun kaupungin media ja fanit ovat ahnaasti 21-vuotiaan suomalaisen kimpussa.

Puljujärvi harjoittelee parhaillaan Oulussa ja on antanut ymmärtää palaavansa Pohjois-Amerikkaan vasta NHL-sopimuksen myötä. Toiveissa on siirto toiseen seuraan ja jos sitä ei tule, Puljujärvi kiekkoilee ensi kaudella todennäköisesti Oulun Kärpissä.

Edmontonin kiekkomediassa Puljujärven tilanne on jatkuvan seurannan kohteena, ja Suomesta kuuluvat uutiset ahmitaan Kanadan päässä tuoreeltaan. Maalivahti Mikko Koskinen ei pidä tavasta, jolla Puljujärven tilannetta käsitellään.

– No ehkä tämä juuri kuvaa sitä markkinan suuruutta, että jokaista Jessen liikettä seurataan suurennuslasin alta.

– Pitää muistaa, että Jesse on nuori kaveri ja olisi ihan kiva, jos hänellä olisi oma rauha tehdä omat päätöksensä ja rakentaa oma uransa. Se on kuitenkin Jessen ura, ei median eikä kenenkään muun, Koskinen sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

”Jessen pitää olla itse tyytyväinen”

Puljujärven kohdalla huhut pukukopista ja seurajohdosta ovat vain lisänneet spekulaatiota siitä, mikä vuoden 2016 kolmannella varausvuorolla Oilersiin napatun laitahyökkääjän kohdalla on mennyt pieleen.

Arvioissa kielitaito on noussut yhdeksi ongelmakohdaksi. Joukkuekavereiden on kerrottu karttavan Puljujärven kanssa pelaamista heikon kommunikaation takia. Toisaalta suomalaispelaaja oli tuoreiden tietojen mukaan itse jättänyt Edmontonin tarjoamat kielikurssit käymättä.

Koskinen on itsekin huomannut, että asiat paisuvat ja kärjistyvät varsinkin sosiaalisessa mediassa.

– Tämä nykyinen sosiaalinen media on aika raju, että en ole siellä itse niin aktiivisesti perässä, mutta kun jokaisesta twiitistä tehdään uutinen, niin kyllähän sen nyt väkisin välillä huomaa.

– Se on parempi pysyä poissa sieltä, hän sanoo omalta kohdaltaan.

– Toivon, että Jesse tekee omat päätöksensä ja on niihin tyytyväinen – jatkuu ura sitten Oilersissa tai jossain muualla, mutta Jessen pitää olla siihen itse tyytyväinen. Se on ainut keino, jolla Jesse voi päästä urallaan eteenpäin, Koskinen neuvoo.

Lue myös:

    Uusimmat