Jesperi Kotkaniemi on tehnyt suuren vaikutuksen Montrealin tähtipelaajiin – "Hän on täällä, koska ansaitsi sen"

NHL-erikoislähetys: Valtavat odotukset huimaan suomalaiskauteen 1:03:30

Jesperi Kotkaniemi nousi komeasti harjoitusleirillä esittämiensä hyvien otteiden johdosta Montrealin NHL-kauden avaavaan kokoonpanoon. Kotkaniemi on tehnyt vaikutuksen myös joukkueen tähtipelaajiin.

Montrealin tähtivahti Carey Price on seurannut Kotkaniemen kehitystä hyvillä mielin. Nuori suomalaishyökkääjä on vakuuttanut kanukkivahdin rauhallisuudellaan.

– Hän on edennyt harppauksin. Hän on pysynyt hyvin rauhallisena. Hän ei vaikuta yhtään häkeltyneeltä.

Kotkaniemen odotetaan pelaavan uransa ensimmäisen NHL-ottelun keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. 31-vuotias Price teki oman debyyttinsä NHL:ssä 11 vuotta sitten juuri Montrealin riveissä, joten Price tietää, mitä Kotkaniemellä on edessään.

– Se on erityistä aikaa nuoressa elämässäsi. Haluan vain yrittää olla hyvä esimerkki hänelle. Hänen pitäisi nauttia siitä, sillä se on aivan erityistä, Price sanoo The Athleticille.

Täksi kaudeksi Montrealin kapteeniksi valittu Shea Weber on niin ikään vaikuttunut Kotkaniemen otteista.

– Hänestä on tullut parempi ja parempi harjoitusleirin edetessä. Minusta hän pelasi erittäin hyvin, mutta toivottavasti hän jatkaa hyvää kehitystään, Weber kehuu.

Vielä ei ole varmaa, pelaako Kotkaniemi Montrealissa koko kauden ajan. Montrealin GM Marc Bergevin ei tee hätiköityjä päätöksiä nuoren suomalaisen suhteen.

– Hän on täällä, koska hän ansaitsi sen. Se on ainoa syy. Hän aloittaa kautensa Montrealissa ja olemme avoimia siitä, mihin se johtaa. Toivomme hänen olevan täällä koko kauden, mutta en voi luvata sitä vielä, Bergevin pohtii.

Juttua korjattu 3.10.2018. kello 20.35: Marc Bergevin on Montrealin GM.

Lue myös:

    Uusimmat