Eeli Tolvanen joutui Nashvillen kivikovan materiaalin uhriksi – Sihvonen: "Heikossa joukkueessa helpompi tehdä läpimurto"

Miksi Eeli Tolvanen aloittaa kautensa AHL:ssä? 1:50

Eeli Tolvasella on edessään kova työ murtautua NHL:n kärkijoukkueen Nashvillen kokoonpanoon. MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen ja MTV Sportin toimittaja Marko Leppänen pohtivat Tolvasen haastavaa tilannetta.

Tolvanen aloittaa kautensa AHL:ssä Nashvillen farmiseuran Milwaukee Admiralsin riveistä. Huimasti viime kaudella KHL:ssä esiintyneen Tolvasen odotettiin murtautuvan Nashvillen kokoonpanoon, mutta toisin kävi.

– Se kertoo paljon siitä, minkälaiseen paikkaan pelaaja on menossa. Nashville on yksi kärkijoukkueista, ja Tolvasen pitäisi olla siellä kärkiketjuissa. Sinne ei niin vain kävellä. Hän joutuu käymään vielä ison tien, mutta tämä on vasta alku, eikä mitään ole menetetty, Leppänen pohtii.

Sihvonen on Leppäsen kanssa samoilla linjoilla siitä, että toisessa joukkueessa paikka NHL:ään olisi mahdollisesti jo auennut, mutta Nashville vilisee kovia pelimiehiä.

– Hän yrittää murtautua Nashvillen organisaatioon, mikä ei ole niin helppoa. Jos verrataan toiseen lajiin, viime vuonna pohdittiin sitä, että Lauri Markkanen meni Chicagoon heikkoon joukkueeseen. Mutta siellä on helpompi tehdä läpimurto, Sihvonen vertaa.

Tolvanen pääsi maistamaan NHL:n tunnelmaa jo viime keväänä, kun pelit KHL:ssä päättyivät. Tilille kertyi lopulta vain kolme ottelua, ja nuorukainen joutui katsomaan loppukauden ottelut katsomosta käsin.

– Hän ei pysynyt tahdissa yhtään, kun mietitään niitä pelejä, joita hän pelasi keväällä. Siihen peilattuna tämä on ihan oikea sijoituspaikka, Leppänen perustelee Tolvasen AHL-komennusta.

Alla NHL-erikoislähetyksen muuta antia!

Sihvonen: Aho on suomalaisen jääkiekon malliesimerkki 3:46

Sihvonen: Saros Rinteelle kuin Räikkönen Vettelille 3:55

Juuso Riikola iloinen NHL-ratkaisustaan 4:53

Barkov: Kapteenius yksi elämäni isoimmista kunnioista 5:17

Lue myös:

    Uusimmat