NHL:n supertähti hehkuttaa Jesse Puljujärven uutta tulemista – ennakoi suurta roolia joukkueessa: "Upeaa nähdä hänet taas täällä"

Jesse Puljujärvi aloittaa uuden tulemisensa NHL:ään, kun pelit käynnistyvät 13. tammikuuta. Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid sanoo huomanneensa selvän muutoksen Puljujärvessä.

Jesse Puljujärven ensimmäinen visiitti Edmonton Oilersissa ei tuonut odotettua tulosta. Oilersin numerolla neljä varaama suomalaishyökkääjä ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa joukkueessa, eikä etenkään sen kärkiketjuissa. Tulokassopimuksen umpeuduttua Puljujärvi suuntasi takaisin kotimaahan ja Kärppiin.

Nyt syksyllä uuden sopimuksen Oilersin kanssa solminut Puljujärvi on palannut Edmontoniin tavoittelemaan NHL-unelmaansa. Joukkueen kapteeni Connor McDavid sanoo odottavansa Puljujärven ottavan suuren roolin joukkueessa. 

– Hän on valtava osa joukkuettamme. Jos hän pystyy ottamaan sellaisia harppauksia kuin hän näyttää ottaneen, se on suuri asia joukkueellemme, McDavid sanoi NHL.comin haastattelussa.

NHL:n supertähtiin lukeutuva kanadalainen sanoo huomanneensa Puljujärven olevan selvästi positiivisempi kuin edellisellä jaksollaan Edmontonissa.

– Hänellä on maailman levein hymy. Hän on niin iloinen pelatessaan jääkiekkoa. Hän rakastaa pelia ja sitä, että on täällä. Meidän täytyy vain pitää huoli siitä, että se rakkaus säilyy, McDavid sanoi.

– Hänen ensimmäisen jaksonsa lopulla näytti, että hän oli hieman menettämässä sitä, joten on upeaa nähdä hänet taas täällä noin innostuneena. Hän on niin iloinen pelatessaan kanssamme.

Puljujärvi vahvistaa McDavidin havainnot. Yksi merkittävä viihtyvyystekijä on ollut kielitaidon kehittyminen.

– Englantini on parempaa ja kommunikointi valmentajien ja muiden pelaajien kanssa on erilaista. Se auttaa paljon. Kun puhuu paremmin, pelaa paremmin, Puljujärvi sanoi.

– On hienoa olla taas täällä auttamassa jätkiä voittamaan otteluita. Arvostan sitä, että voin pelata maailman parhaassa jääkiekkoliigassa.

Puljujärvi on pelannut Oilersin harjoitusleirillä joukkueeseen täksi kaudeksi liittyneen keskushyökkääjän Kyle Turrisin laidalla. Turris myöntää, ettei juurikaan seurannut Puljujärven tilannetta tämän edellisellä NHL-visiitillä. Harjoitusleirillä hän on todennut Puljujärven tilanteen muistuttavan omaa asemaansa, kun hän oli nuori.

– Minun urani alku ei ollut mitenkään loistokas. Sitä yrittää tehdä asioita, joiden ajattelee auttavan menestymään, ja kun asiat eivät mene toivotulla tavalla, turhautuu ja alkaa sättiä itseään. Uusi mahdollisuus oli minun kohdallani käänteentekevä asia urallani.

Puljujärvi on ehtinyt vakuuttaa Turrisin heidän lyhyen yhteisen ajanjakson aikana.

– Hän on loistava pelaaja. Iso, vahva ja nopea. Hänellä on hyvä pelikäsitys, Turris sanoo.

– Hän vaikuttaa mukavalta kaverilta. Todella kohtelias ja maanläheinen, iloinen kaveri. Hänen täytyy vain säilyttää itseluottamuksena, ja minä aion yrittää auttaa häntä siinä.

Edmontonin kausi käynnistyy 13. tammikuuta kotiottelulla Vancouveria vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat