Mainos

Jerusalemissa räjähti taas

Itsemurhaiskussa Jerusalemin keskustassa on kuollut ainakin neljä ihmistä. Yli 60 arvellaan loukkaantuneen.

Jerusalemin keskustassa tapahtui iltapäivällä pommi-isku. Räjähdyksessä on menehtynyt ja loukkaantunut useita ihmisiä. Uhrien tarkkaa määrää ei vielä tiedetä.

Poliisin mukaan kuolleita on ainakin neljä, kun Israelin radio kertoo uhreja olevan ainakin kuusi. Maltillinen israelilainen päivälehti Ha'aretzin verkkojulkaisussa kuolonuhreja arvellaan olevan viisi, loukkaantuneita vähintään 62.

Pommi räjähti Jerusalemin keskustassa bussipysäkillä. Israelilaislähteiden mukaan kyseessä oli palestiinalaisnaisen itsemurhaisku. Itsemurhaiskun taustavoimaksi on ilmoittautunut palestiinalaisjärjestö Al-Aksa marttyyrien priikati. Israelin joukot ovat viime päivinä surmanneet useita järjestön johtajia.

Bush ja Powell tuomitsevat iskun

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush tuomitsi tuoreen itsemurhaiskun Israelissa, sanoi Valkoinen talo. Valkoisen talon edustajan Ari Fleischerin mukaan se ei kuitenkaan estä Bushin Lähi-idän rauhanponnisteluja.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell ilmaisi "syvän pahoittelunsa" Jerusalemin itsemurhaiskusta. Hänen mukaansa "se osoittaa tilanteen vaarallisuuden".

Powellin mukaansa isku osoittaa, että kansainvälisen yhteisön on löydettävä kriisiin ratkaisu. Powell tapasi aiemmin päivällä pääministeri Ariel Sharonin ennen kuin matkusti Pohjois-Israeliin. Hän soitti iskun jälkeen Sharonille ja ilmaisi osanottonsa.


(MTV3-AFP-Ha'aretz-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.