Jere Karalahti selvisi päihdekierteestä – rehellisenä uutuuskirjassa: "Voin ottaa muutaman lasin viiniä"

Vaikeasta päihderiippuvuudesta selvinnyt Jere Karalahti kertoo elämäkerrassaan pystyvänsä nykyään kohtuulliseen nautiskeluun. 

Jere Karalahti kertoo avoimesti päihdeongelmistaan Aki Linnanahteen kirjoittamassa Jere-elämäkerrassa (WSOY). Päihteiden käyttö ja siitä kiinnijääminen on aiheuttanut useita mutkia matkaan Karalahden uran varrella ja myrskyjä on riittänyt myös yksityiselämänkin puolelle.

Kirjassa paljastuu, että vuosien varrella Karalahdelle tuli tutuksi päihteet aina kannabiksesta amfetamiiniin ja kokaiiniin. Karalahti sai ensimmäisen huumausaineisiin liittyvän tuomionsa jo vuonna 1997. Tuomio ei jäänyt ainoaksi.

Vuonna 2008 Karalahti tuomittiin käräjäoikeudessa avunannosta törkeään humausainerikokseen. Vielä saman vuoden aikana hän sai uuden syytteen huumausaineiden hallussapidosta ja hänet tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta.

Karalahti teki päätöksen raitistumisesta vuonna 2008, kun hän vaipui koomaan haimatulehduksen seurauksena. Mies kuitenkin myöntää kirjassa käyttäneensä satunnaisesti kokaiinia ja amfetamiinia sen jälkeenkin.

Vuonna 2014 hän tapasi nykyisen vaimonsa Nannan, joka vei Karalahden elämän täysin uusille, terveellisemmille raiteille.

– Luulin löytäneeni huumeeni ensin hasispiipusta ja sen jälkeen vieläkin kovemmista aineista. Kiersin ja etsin. Mikään ei riittänyt. Vasta nyt tajuan, että Nanna on ainoa tarvitsemani huume. Hän on paras kaverini ja sielunkumppanini, Karalahti ylistää kirjassa.

Nykyään Karalahti kertoo pystyvänsä nauttimaan jopa viiniä ilman, että seuraukset ovat katastrofaaliset.

– Nykyään voin ottaa pari kertaa kuukaudessa muutaman lasin viiniä, ilman että siitä seuraa huonoja asioita. Vuonna 2008 näytti siltä, ettei se olisi koskaan enää mahdollista. Nyt minulla on lääkäriltä perusteellisten tutkimusten jälkeen saatu lupa ja voin nauttia illallisesta tasavertaisesti muun pöytäseurueen kanssa, hän summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat