Mainos

Jenna Lepomäen taposta epäiltyä ei päästetty vapaaksi

Toinen 18-vuotiaan Jenna Lepomäen taposta epäillyistä nuorista miehistä vaati eilen vapauttamistaan tutkintavankeudesta Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella.

Oikeus kuitenkin päätti jatkaa epäillyistä vanhemman, 20-vuotiaan vangitsemista todennäköisin syin taposta.

- Hän halusi testata, onko vangitsemiselle yhä edellytyksiä. Oikeus päätti, että on, kommentoi lyhyesti rikoskomisario Jari Räty keskusrikospoliisin Tampereen yksiköstä.

Jenna Lepomäeksi epäilty nuoren tytön ruumis löytyi Espanjan Aurinkorannikolla Mijasin vuoristokylässä sijatsevan vuokrahuvilan pihalta tämän kuun alkupuolella. Taposta epäiltynä on vangittu kaksi nuorta suomalaismiestä, joista nuorempi ei ole nähnyt syytä vangitsemisensa edellytysten uudelleen arviointiin.

Tutkintavankeudessa todennäköisin syin olevan on oikeus saattaa vangitsemisensa käräjäoikeuden arvioitavaksi kahden viikon välein. Poliisi ei kerro, ovatko epäillyt tunnustaneet henkirikoksen.

- Kuulustelut ovat yhä kesken. Tutkimuksissa on kuitenkin edistytty, mutta sen tarkemmin en kuitenkaan tutkinnallisista syistä vielä kerro, Räty kertoo.

Rädyn mukaan suomalaistutkijat ovat jo poistuneet Espanjasta. Jutussa on myös edelleen vangittuna keski-ikäinen mies, jota Espanjan poliisi epäilee rikoksen ilmoittamatta jättämisestä. Viikko sitten tutkintavankeudesta vapautettua naista epäillään edelleen rikoksentekijän suojelemisesta. Nainen on nuoremman epäillyn äiti.

Jenna Lepomäki matkasi ensimmäiselle etelänmatkalleen Espanjan Mijasiin suomalaisperheen luo viime kesäkuussa. Poliisi epäilee, että henkirikos on tapahtunut kesä-heinäkuun vaihteessa.

- Meillä on jonkin verran selkiytynyt jo tapahtumat.

Oliko Jenna Lepomäellä perheen lisäksi muita suomalaiskontakteja alueella?

- Meillä ei ole tietoa muista henkilöistä. Hänen liikkumisensa on ollut vain tämän perheen ja majapaikan ympärillä. Minun käsitykseni on se, että hän on pääsääntöisesti oleillut vain Mijasin alueella, tutkinnanjohtaja kertoo.

Sitä, milloin Jenna Lepomäeksi epäilty ruumis voidaan kuljettaa Suomeen haudattavaksi, selvitetään parhaillaan Espanjan viranomaisten kanssa. Lopullista varmistusta siitä, että kyseessä todella on heinäkuussa kadonneeksi ilmoitettu Jenna Lepomäki, ei vielä ole.

DNA-tutkimusten tuloksia odotetaan Espanjasta edelleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.