Mainos

Miksi Jenna Lepomäki haluttiin niin kovasti tänne? MTV3 löytöpaikalla

Espanjan Malagassa sijaitsevaan Mijasin notkoon pääsee vaivalloisesti.

Soratie on kapea, kivinen, mäkinen ja mutkainen. Sen varrella on kymmeniä vaaleita huviloita vehreine hedelmätarhoineen. Viime päivien ajan Los Esperantalis -tien varrella sijaitseva vuokrahuvila ja sen hedelmätarha ovat olleet kuitenkin suosittu nähtävyys alueella. Notkon syvänteestä löytyi viime torstaina nuoren suomalaisnaisen ruumis.

Ruumiin epäillään kuuluvan suomalaiselle 18-vuotiaalle Jenna Lepomäelle, jonka vanhemmat ilmoittivat kadonneeksi heinäkuun alkupuolella. Katoaminen oli mysteeri aivan viime päiviin asti.

- Viime viikosta alkaen täällä on ravannut solkenaan poliiseja. Äitini asuu aivan naapurissa, eikä ole koskaan tavannut suomalaista perhettä, joka asuu huvilassa. He viihtyivät omissa oloissaan, kertoo nuori tyttö, joka on saapunut poikaystävänsä kanssa skootterilla katsomaan ruumiin löytöpaikkaa.

- He olivat hiljaisia, eivätkä tervehtineet, kuten naapurit yleensä. Sen vuoksi en tiedä heistä mitään, kertoo naapurissa asuva keski-ikäinen mies.

Ensimmäinen aurinkomatka

Espoolainen Lepomäki lähti elämänsä ensimmäiselle etelänmatkalle äitinsä saattamana. Hänen lentonsa lähti Tampereelta Pirkkalan kentältä Malagaan 20. kesäkuuta.

Sen jälkeen hänen liikkeistään ei ole paljon tietoa. Lepomäen lennon Pirkkalasta Malagan lentokentälle tarjoutuivat maksamaan kaksi nuorta miestä, jotka itsekin suunnittelivat viettävänsä kesää Aurinkorannikolla. Jenna oli tutustunut toiseen miehistä jo vuosia aiemmin kurikkalaisessa nuorisokodissa. Etenkin vanhemmalla miehistä on nuoreen ikäänsä nähden poikkeuksellisen pitkä rikostausta.

Nuoremman miehen vanhemmat olivat vuokranneet huvilan Espanjasta, jossa perhe suunnitteli viettävänsä kesää. 18- ja 20-vuotiaat nuorukaiset halusivat myös Jennan asunnolle niin kovasti, että he olivat valmiita siitä jopa maksamaan. Tiettävästi Jenna majoittui koko lomansa ajan huvilassa.

Kertoivat tarinan juhlista

On yhä epäselvää, mitä Jennan saapumisen jälkeen tapahtui. Ilmeisesti asiat alkoivat mennä pieleen noin viikon oleskelun jälkeen.

Nyt taposta epäiltynä olevat nuoret miehet olivat kertoneet Jennan olleen kanssaan juhlissa 29. kesäkuuta ja sen jälkeen lähteneen kotiin. Miesten mukaan Jenna oli itkenyt juhlissa ja kertonut haluavansa kotiin isänsä sairauden vuoksi.

Varmuutta ei kuitenkaan ole siitä, järjestettiinkö kyseisiä juhlia lainkaan. Kyseessä saattoi olla kaverusten yritys peitellä jo tapahtunutta rikosta. Jenna oli tehnyt miehistä rikosilmoituksen Espanjan poliisille vain paria päivää aiemmin.

Epäselvää on vielä se, mitä Jennan rikosilmoitus koski. Vanhemmat ovat epäilleet, että Jennan katoamisella olisi vahva yhteys huumekauppaan, mutta Suomen poliisi ei ole tietoa vahvistanut.

"Ruumista ei olisi löydetty vahingossa"

Kasvisto löytöpaikalla on tiheäkasvuista, eikä notkoon osu kukaan vahingossa. Ohi kulkevat naapurit kertovat, etteivät edes olisi voineet havaita maastossa lojunutta ruumista.

- Hedelmätarhaan ei ole pääsyä ulkopuolisille. Eivätkä naapurit kurkistele toistensa pihoille. On hyvin yleistä, että perheet haluavat olla omissa oloissaan täällä, kertoo autolla liikkuva espanjalaismies.

Myös asuntoa vuokranneen perheen isä ja äiti on nyt vangittu. Vangitsemisoikeudenkäynti käytiin Espanjassa eilen, kertoo Aamulehti. 37-vuotias äiti vangittiin eilen samassa yhteydessä kuin taposta epäillyt nuoret miehet. Rikosnimikkeenä äidin kohdalla oli rikoksentekijän suojeleminen.

MTV3 seuraa Jenna Lepomäen surmatutkinnan etenemistä paikan päällä Espanjan Malagassa.

Maanantai:

Sunnuntai:

Perjantai:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.