Aurinkorannikon suomalaiset hämillään - kaksi raakaa rikosta samalla viikolla

Tunnelmat Espanjan Aurinkorannikon suomalaisyhteisössä ovat surulliset ja hämmentyneet viime päivien rikosuutisten takia. Tänään poliisi on kertonut suomalaisnaisen ruumiista, joka löytyi makuupussista maaseudulta läheltä Fuengirolaa.

KRP epäilee makuupussista löytynyttä vainajaa suomalaiseksi, 18-vuotiaaksi Jenna Lepomäeksi.

Eilen Fuengirola.fi kertoi, että suomalainen nainen on joutunut Espanjan Aurinkorannikolla vakavan perheväkivallan uhriksi. Naisen kertomuksen mukaan hän joutui avomiehensä vangitsemaksi yhteiseen kotiin 11 päivän ajaksi joutuen raiskausten ja pahoinpitelyjen uhriksi.

Kaupunkilehti Fuengirolan päätoimittaja Antti Pekkarinen kertoo, että alueella asuvat suomalaiset ovat vähintäänkin hämmentyneitä.

– Ihmiset, joiden kanssa olen jutellut, ovat kertoneet tunnelmien olevan sekavia. Ruumiista ei vielä tiedetä paljoakaan, mutta kyllä kyseessä uskotaan olevan Jenna.

– Hämmennystä lisää se, että samalle viikolle osui kaksi poikkeuksellista rikosuutista, joissa molemmissa on kyse suomalaisista, Pekkarinen kertoo.

Pekkarisen mukaan Aurinkorannikolla selvitellään parhaillaan, millaisen maatilan läheltä nuoren naisen, mahdollisesti siis Jenna Lepomäen, ruumis löydettiin ja ketkä maatilan olivat vuokranneet.

Irlantilaistytön katoaminen isompi uutispommi

Espanjassa kadonnut Jenna oli loppukesästä paljon otsikoissa myös Aurinkorannikolla. Hänen liikkeistään ei ole tullut julki uutta, mutta ihmisten puheissa nuoren naisen kohtalo on saanut monenlaisia selityksiä.

– Täällä on ihmetelty näitä Jennan kavereita ja puhuttu paljon siitä, millaisessa porukassa tyttö on mahtanut liikkua. Epäilyjä on ollut vaikka millaisia - on esimerkiksi puhuttu, että katoaminen liittyisi johonkin isompaan kuvioon, Pekkarinen kertoo.

Kesällä Jennasta kirjoitettiin paljon, mutta alkusyksystä hänen kohtalonsa on kuitenkin jäänyt vähemmälle huomiolle paikallisissa lehdissä.

– Paikallisestihan hänen katoamisensa on ollut melko iso uutinen, mutta ei niinkään maanlaajuisesti. Esimerkiksi vuonna 2008 uudenvuoden päivänä kadonneesta 15-vuotiaasta Amy Fitzpatrickista kirjoitettiin ja kirjoitetaan yhä koko Espanjassa.

Irlantilainen Fitzpatric katosi samaiselta Mijaksen alueelta, josta nuoren naisen ruumis eilen löydettiin. Amy lähti ystävänsä luolta kohti kotiaan uudenvuodenpäivän iltana, eikä hänestä ole kuultu tämän jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja