Jenkkivalmistaja piti 740 000 auton takaisinkutsua turhana – keksi ongelmaan niin laiskan korjauksen, että sitä on vaikea uskoa todeksi

General Motorsin Super Bowl -mainoksessa vieraillaan Suomessa 1:30
KATSO MYÖS: General Motorsin Super Bowl -mainoksessa vierailtiin Suomessa. Mainoksen päätähtinä nähtiin näyttelijä Will Ferrell sekä täyssähköinen GMC Hummer.

Valmistaja valitsi pienimmän vaivan tien miettiessään korjausta ongelmaan, jota se itse ei edes pitänyt ongelmana. Takaisinkutsuun johtanut vaiva laitettiin kuntoon suorastaan uskomattoman köykäisellä tavalla.

Yhdysvaltalainen General Motors joutui taannoin kutsumaan takaisin satojatuhansia GMC Terrain -katumaastureita johtuen liian kirkkaista ajovaloista. Ongelma ilmeni tarkastelemalla valokeilaa tietystä kulmasta.

Valmistaja vastusteli takaisinkutsua, sillä sen mukaan valojen kirkkaudesta oli valittanut vuosien varrella yksi ainoa asiakas, eikä liiallinen kirkkaus ollut niin merkittävä, että se olisi aiheuttanut turvallisuusriskin.

Viranomaiset eivät kuitenkaan antaneet tippaakaan löysää General Motorsille, joka joutui lopulta kutsumaan takaisin peräti 740 000 vuosina 2010–2017 valmistettua Terrainia.

Erikoinen korjaustoimenpide

Valmistajan nuiva suhtautuminen takaisinkutsuun ei jää huomaamatta autojen omistajilta, sillä autoihin tehty "korjaus" hakee vertaistaan. Ongelma on nimittäin ratkaistu lätkäisemällä ajovalojen päälle pala teippiä, joka himmentää ajovalojen kirkkautta juuri sopivasti tietystä kulmasta tarkastelemalla.

Valmistajan virallisessa ohjeistuksessa korjauksen tekevää mekaanikkoa käsketään puhdistamaan umpio ulkopuolelta ja varmistamaan, että paikassa, jossa toimenpide suoritetaan, on yli 10 celsiusastetta lämmintä. Ohjeessa myös kerrotaan, mihin kohtaan pieni teipinpala kiinnitetään. Aikaa operaatioon on varattu 12 minuuttia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat