Jenkkisivustot hehkuttavat yllättäen suomalaisten yleistä pyykkäystapaa: Rahaakin säästyy – "Siinä on jotakin hyvin terapeuttista..."

Kodinkoneiden vesivuotovaurioiden suuri enemmistö korvataan 1:39
Vakuutusyhtiöt korvaavat ison osan astianpesu- ja pyykkikoneista johtuvista vuotovaurioista. Vakuutus kattaa myös tee-se-itse-asennuksia.

Amerikkalaissivustot ylistävät narukuivauksen etuja.

Tuskin somekansa on toipunut suomalaisten tavasta pestä vaatteet kylpyhuoneessa sijaitsevalla koneella, kun olemme jo uuden someihmetyksen edessä. Vaatteiden "ilmakuivaus" herättää tunteita netissä.

"Siinä, että ripustaa vaatteensa kuivumaan ulos, on jotakin hyvin terapeuttista"

Kanadalainen Cleancult-sivusto hehkutti narukuivauksen etuja jo vuonna 2018. Sivuston mukaan narukuivaus ulkona on oiva vaihtoehto, sillä kuivausrumpu verottaa vaatteiden käyttöikää ja vaatii sähköä. Muitakin etuja tavasta löytyi.

– Ilmakuivaus kannustaa sinua menemään ulkosalle. Siinä, että ripustaa vaatteensa kuivumaan ulos, on jotakin hyvin terapeuttista, varsinkin, kun sää on virkistävän kaunis. Pyykinarulla kuivaaminen tarkoittaa hieman lisää aika auringossa ja virkistävässä tuulessa aina, kun pyykkäät, sivusto suitsuttaa.

Cleancultin mukaan ilmakuivatut vaatteet ovat myös rypyttömämpiä ja voivat saada ihmisen pyykkäämään ympäristötietoisemmin.

– Koska narulle ripustaminen vie enemmän aika, tulet tietoisemmaksi siitä, miten kovasti sinun täytyy pestä vaatteesi, ja voit päättää, voiko se vielä odottaa.

Paras vinkki "ilmakuivauskokemuksiin"

Suomalaisille vinkit voivat vaikuttaa hieman hupsulta – onhan meille pihan poikki kulkeva pyykkinaru täysin tavanomainen asia! Muissa maissa tapa ei kuitenkaan ole itsestään selvä. Yahoon mukaan moni "ylenkatsoo" narukuivausta.

– Ilmakuivaatko vaatteesi? Kerro meille, mikä on paras vinkkisi siihen, että ilmakuivauskokemuksesta saa kaiken irti, sivusto kirjoittaa.

"Kuka oikeasti käyttää pyykkinaruja?"

Sosiaalisessa mediassa narukuivaukselle on omat ihmettelijänsä.

– Kuka oikeasti, herran vuonna 2019, käyttää pyykkinaruja? Lindsay Paturalski ihmettelee Twitterissä.

Keskustelussa moni innostui kertomaan Lindsaylle, että pyykkinaruja todella käyttää hyvin moni, vaikka Lindsay itse ei kuuluisi heihin. Esimerkiksi Australiassa kuumat säät tekevät pyykin kuivaamisesta ulkona helppoa. 

Lindsay kertoi myöhemmin, että tarkoitti avauksensa "vitsikkääksi" ja myöntää, että perheen pihalla on pyykkinaru, mutta he eivät koskaan käytä sitä.

"Kun olen ulkomailla ja minun täytyy käyttää sellaista eurooppalaista, hidasta pesukonetta ja ilmakuivata vaatteeni". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Miksi amerikkalaiset eivät ilmakuivaa vaatteitaan?"

Moni netissä vannoo ihanan, auringossa kuivuneen ja raikkaalta tuoksuvan pyykin nimeen ja ihmettelee, miten muut eivät toimi samoin.

– Mummoni virittää naruja, jotta voimme ilmakuivata vaatteemme, koen olevani niin luontoystävällinen nyt, Twitter-nimimerkki @jjkcatharsis sanoo.

– Miksi amerikkalaiset eivät ilmakuivaa vaatteitaan? Se on selvästi ylivertaisin tapa kuivata vaatteet, nimimerkki bitches ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat