Lehti kertoi, ettei ulkokenkiä pitäisi käyttää sisällä – amerikkalaiset kiukustuivat: "Olen selvinnyt elossa 73 vuotta ja aina käyttänyt kenkiä sisällä"

Solmi lenkkarit oikein – näin se kannattaa tehdä!

Amerikkalaiset eivät nielleet ehdotusta siitä, että ulkokenkiä pitäisi säilyttää ulkona tai eteisessä.

Menisitkö kengät jalassa olohuoneeseen, makuuhuoneeseen tai sohvalle? Kenties et, mutta ulkokengissä oleileminen sisätiloissa on Yhdysvalloissa tavallista. USA Today kuitenkin huomauttaa uutisessaan sen, minkä kuka tahansa voisi päätellä itsekin: kengät raahaavat sisätiloihin ulostetta, likaa ja taudinaiheuttajia.

Siksi kenkiä pitäisi säilyttää ulkona tai eteisessä, eikä niillä ei tulisi kävellä sisällä.

Kengät ovat vessanpönttöä likaisemmat

Lehden mukaan kenkien likaisuutta on tutkittu pienessä tutkimuksessa jo vuonna 2008, jolloin havaittiin, että kengät kantavat mukanaan ulostebakteereja. Popot myös siirsivät jopa 99 prosenttia kantamistaan pöpöistä kaakelilattiaan.

Samaa aihetta tutkittiin Houstonin yliopistossa 2014. Tulos oli samanlainen: ripulia ja kuumetta aiheuttavaa bakteeria löytyi tutkimuksessa enemmän kenkien pohjista kuin vessoista.

"Sittenhän voisit yhtä hyvin jättää koirasi ja kissasikin ulos"

Vaikka tutkimukset ovat jo iäkkäitä, ne eivät tunnu kansaa hätkähdyttävän. Kun USA Today jakoi artikkelin aiheesta Facebookissa, vastassa oli epäuskoisten kommentoijien klaani.

– Sittenhän voisit yhtä hyvin jättää koirasi ja kissasikin ulos. Minulla on villainen kokolattiamatto. Höyrypesetän sen neljästi vuodessa, Victoria Berry ilmoittaa.

– Olen selvinnyt elossa 73 vuotta ja aina käyttänyt kenkiä sisällä. Se riippuu siitä, missä asut, Connie Sevgi Tasmaz kirjoittaa.

– Humpuukia. Ette saa kaikkia säilyttämään kenkiään ulkona. Talvella on liian kylmä siihen. Ja talo pitää kuitenkin siivota. En pelkää pöpöjä. Puhtaus on hyvä asia, mutta se voi olla liian suuri pakkomielle ihmiselle, Vanessa Kristine Mueller sanoo.

– Koen loukkauksena, jos joku tulee asuntooni ja ottaa kengät pois. En ole hössöttäjä, Roberta Hoheimer sanoo.

"Kotonani on aina ollut ei kenkiä -sääntö"

Osa keskustelijoista kuitenkin noudattaa jo lehden neuvoa.

– Kotonani on aina ollut ei kenkiä -sääntö, luojan kiitos, Nicole Chambers sanoo.

– Ota kenkäsi pois tai et ole tervetullut kotiini. Minun taloni, minun sääntöni. Noudatan itse kylässä ollessani sääntöjä, ja odotan vieraideni tekevän samoin, Agnes Tiarks sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja