Jen sai ensin kaksoset ja sitten sydänkohtauksen – taustalla harvinainen syy: "Se tuntuu hyvin epätodelliselta"

MTV:n toimittaja testasi: Uusi verianalyysi lupaa paljastaa sydämen iän ja riskin sairastua kansantauteihin 6:10
MTV:n toimittaja testasi: Uusi verianalyysi lupaa paljastaa sydämen iän ja riskin sairastua kansantauteihin. Mitä testi kertoi?

37-vuotias Jen sai sydänkohtauksen vain päiviä synnytyksensä jälkeen. Kohtauksen taustalta paljastui harvinainen tila: sepelvaltimon spontaani repeämä.

Ohiolaisäiti sai sydäninfarktin vain päiviä sen jälkeen, kun oli synnyttänyt kaksoset. Jen Petraitis kuitenkin selvisi koettelemuksestaan, kertoo People.

Ei itse muista infarktia

Syyskuun 2020 lopussa Jen synnytti pienet kaksosensa, Jackin ja Ellan. Syntymien jälkeinen onni kesti kuitenkin vain neljä päivää. Sitten Jen, 37, sai sydänkohtauksen.

Hän itse ei muista tapahtunutta.

– Se tuntuu hyvin epätodelliselta. Tuntuu kuin minulle kerrottaisiin tarinaa jostakusta muusta, Jen kertoi paikallisuutiskanavan haastattelussa.

Aviomies löysi Jenin elottomana lattialta

Aviomies Ryanin mukaan kaikki oli sujunut upeasti, ja perhe oli päässyt palaamaan kotiin. He olivat innoissaan saadessaan esitellä uusia perheenjäseniä kahdelle vanhemmalle lapselleen. 

Lokakuun alussa Ryan oli mennyt parin kodin yläkertaan tarkistamaan vaimonsa vointia, mutta löysikin tämän tuupertuneena makuuhuoneen lattialta. Jen ei hengittänyt.

– Siinä vaiheessa aloitin elvytyksen, paineluelvytin ja soitin hätänumeroon, Ryan kertoo.

Jen raskauden aikana. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Valtimossa spontaani repeämä

Jen kiidätettiin sairaalaan. Kävi ilmi, että hän oli saanut infarktin hyvin harvinaisesta syystä, nimittäin sepelvaltimon spontaanin repeämän vuoksi.

Repeämässä eli dissektoitumassa valtimon seinämän kerrokset irtoavat toisistaan. Raskaus kuuluu tilan riskitekijöihin, kertoo Duodecim-lehti.

Tapahtunut muutti Jenin asennetta elämää kohtaa

Jen tarvitsi avosydänleikkauksen, mutta on nyt toipumassa kokemastaan. Uskovainen nainen kiittää korkeampia voimia henkensä säästymisestä. Jen ja Ryan halusivat jakaa tarinansa kiittääkseen myös Jenin hengen pelastaneita ammattilaisia.

Tapahtunut muutti myös Jenin asennetta elämää kohtaan.

– Aina, kun olen alamaissa, koska minulla on kipuja, tai en voi olla sataprosenttisesti itseni, olen silti täällä heitä [perhettä] varten. Se on ainoa asia, jolla on väliä, Jen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat