Mainos

Jeltsin: Tshubais jatkaa

Venäjän presidentti Boris Jeltsin ilmoitti tänään, että hän pitää Anatoli Tshubaisin ainakin toistaiseksi ensimmäisen varapääministerin virassa. Asiasta kertoivat venäläiset uutistoimistot.

Tshubais vastaa näin ollen jatkossakin Venäjän talousuudistuksista opposition vastustuksesta huolimatta. Mm. opposition hallitseman parlamentin alahuoneen puhemies Gennadi Seleznjov on painostanut Jeltsiniä erottamaan Tshubaisin.

Jeltsin kuitenkin ilmoitti, että "hän ei toistaiseksi tiedä vaihtoehtoista ehdokasta tähän virkaan", uutistoimisto Interfax siteerasi presidenttiä. Uutistoimisto Ria sanoi puolestaan Jeltsinin kertoneen Seleznjoville, että "asia on tästä syystä loppuun käsitelty".

Tshubais, 42, on lännessä erittäin arvostettu poliitikko, mutta hän on joutunut kotimaassaan opposition silmätikuksi. Tshubais menetti viime viikolla valtiovarainministerin virkansa. Syynä oli kohu 90 000 dollarin suuruisesta tekijänpalkkiosta, jonka hän oli saanut vielä julkaisemattomasta kirjastaan.

Tshubaisin kustantajalla on suhteita ryhmään, joka voitti tarjoukset kahdessa valtionyrityksen myyntikaupassa, joissa hallitusta syytettiin suosimisesta. Tshubais aikoo nostaa asiasta kunnianloukkauskanteen. Hänen mukaansa yksityistämiset olivat oikeudenmukaisia.
(STT-Reuters)
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.