Mainos

Jeltsin: suhteet yhä jäässä

Presidentti Boris Jeltsin sanoo, että Venäjän ja sotilasliitto Naton suhteet ovat yhä "jäässä", vaikka Nato keskeyttikin ilmaiskunsa Jugoslaviaa vastaan eilen.

Jeltsin ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että suhteet lämpenisivät.
-Suhteet Natoon ovat yhä jäässä. Mitä tulevaisuuteen tuleen, odotamme ja katsomme, kertoo uutistoimisto Interfax Jeltsinin sanoneen.

-Me olemme tehneet oman osamme rauhan saamiseksi Balkanille, sanoi Jeltsin ja lisäsi odottavansa, että Nato tekee saman. Jeltsin antoi kommenttinsa vain hetkeä ennen kuin venäläiset ja amerikkalaiset sotilasasiantuntijat jatkoivat neuvotteluja Venäjän roolista Kosovon rauhanturvaamisessa. Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov varoitti puolestaan kansainvälistä yhteisöä siitä, että ongelmat Kosovossa ovat vasta alkamassa.

-Nyt alkaa Kosovon kriisin sovittelun monimutkaisin vaihe. Meillä on YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma Kosovosta, mutta nyt meidän täytyy toteuttaa se. On ryhdyttävä todellisiin toimiin normaalin rauhanomaisen elämän palauttamiseksi Kosovoon ja koko Balkanin alueelle, Ivanov sanoi perjantaina uutistoimisto Itar-Tassin mukaan. Venäjän ja Yhdysvaltain edustajat neuvottelivat jo torstaina Venäjän roolista Kosovon rauhanturvaoperaatiossa. Eniten kiistaa osapuolten välillä aiheutti rauhanturvajoukkojen ylimmän johdon järjestäminen. Venäjä on ilmoittanut lähettävänsä Kosovoon 10000 rauhanturvaajaa, mutta sanonut samalla, että nämä eivät tule toimimaan Naton alaisuudessa.

Yhdysvaltain varaulkoministeri Strobe Talbott uskoi torstaina, että erimielisyyksiin olisi löydettävissä ratkaisu. Hänen mukaansa Yhdysvaltain ja Venäjän väliset suhteet ovat olleet Kosovon kriisin vuoksi kovilla, mutta ovat nyt läpäisseet testin. Talbott on osallistunut Moskovassa poliittisiin neuvotteluihin Ivanovin kanssa. Poliittisten neuvotteluiden ohella Moskovassa jatketaan perjantaina sotilasteknisiä neuvotteluja, joihin osallistuu Venäjän ja Yhdysvaltojen lisäksi myös suomalaisia sotilasasiantuntijoita.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.