Venäjä syyttää kansainvälistä olympiakomiteaa likaisesta pelistä – "Näillä kommenteilla vain yksi tarkoitus"

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bachin kommentit venäläisurheilijoiden mahdollisesta paluusta kansainvälisiin kisoihin eivät olleet venäläisten mieleen. Nyt Bachia syytetään likaisesta pelistä.

KOK:n puheenjohtaja Bach totesi lauantaina, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat palata takaisin kansainväliseen urheiluun, mikäli he ottaisivat etäisyyttä Venäjän hallintoon.

– Kyse ei ole välttämättä Venäjän saamisesta takaisin. Kyse on siitä, että Venäjän passeilla varustetut urheilijat pääsevät takaisin kisoihin, jos he eivät kannata sotaa, Bach sanoi italialaislehti Corriere della Seralle. 

Bachin kommentteja ei katseltu hyvällä Venäjällä.

– Hän yrittää epävakauttaa Venäjän sisäistä tilannetta. Tällaisilla lausunnoilla on vain yksi tarkoitus. Hän yrittää provosoida ja he esittävät auttavansa urheilijoitamme. En usko, että kukaan seuraa ehdotusta, venäläishiihtovalmentaja Juri Borodavko sanoi Championatille.

Myös maastohiihdon olympiavoittaja Veronika Stepanova kävi lämpöisenä Bachin sanoista.

– Oikeasti? Odottaako Bach, että käymme maahan anomaan anteeksiantoa? Stepanova kirjoitti Telegram -kanavallaan.

Norjalaiset olivat aiemmin vetäytyneet kansainvälisen hiihtoliitto FIS:in kokouksesta, sillä tilaisuuteen osallistui myös venäläispäättäjiä.

– Norja ei tule rauhoittumaan. He luovat skandaalin. Mitä he pelkäävät? Istumista samassa huoneessa Jelena Välben kanssa? He ovat vainoharhaisia, mutta se ei ole yllättävää. Norja on tehnyt tästä aiemmin skandaalin ja nyt he tekevät samaa, Championatin toimittaja Andrei Shitkhkin kirjoitti kommentissaan.

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat ovat olleet suljettuna kansainvälisestä urheilusta keväästä saakka, jolloin Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja