Therese Johaug vaatii venäläisiltä anteeksipyyntöä

Therese Johaug voitti jälleen:"Sekunnit olivat puolellani" 0:55
Therese Johaug voitti Lahden maailmancupissa.

Uransa tähän kauten päättävä Therese Johaug on ymmällään venäläishiihtäjien toimista.

Norjalainen hiihtokuningatar Therese Johaug otti uransa seitsemännentoista Norjan mestaruuden viikonloppuna. Iloinen Johaug vakavoituu NRK:n haastattelussa, kun hänelle esitetään kysymyksiä venäläisistä.

– Ensinnäkin sodan pitää loppua. Emme tiedä mitä Venäjällä tapahtuu, mutta paljon pitää tapahtua, että he (venäläishiihtäjät) voivat palata takaisin kilpailuihin, Johaug sanoo tiukasti.

Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu ulos kansainvälisestä hiihdosta FIS:n päätöksellä. Venäjältä on tullut uhmakkaita kommentteja ja esimerkiksi Aleksandr Bolshunov esiintyi julkisesti Z-kirjain rinnassaan, mikä on suora kunnianosoitus Ukrainassa taisteleville venäläissotilaille.

Johaugilta kysyttiin suoraan, pitäisikö venäläisurheilijoiden pyytää anteeksi sotaa, ennen kuin he voivat palata kilpailemaan.

– Kyllä, mielestäni pitäisi. He eivät toimi oikein. On liikaa, että he ovat mukana Putinin propagandashow'ssa, Johaug toteaa.

Johaugilta kysyttiin myös reaktiota, kun hän näki venäläishiihtäjien suoran tuen sotatoimille.

– Olin järkyttynyt. Samaan aikaan en ollut järkyttynyt. En osaa samaistua asiaan yhtään. Tulen vihaiseksi, Johaug sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat