Mainos

Venäjän ex-ampumahiihtotähti teki kutkuttavan paljastuksen dopingiin liittyen

10:00
Videolla Tulosruudun raportti ampumahiihdon maailmancup-kauden päätöksestä.

Ampumahiihtouransa viime joulukuussa päättänyt venäläinen olympiavoittaja ja maailmanmestari Anton Shipulin tunnustaa, että hänelle tarjottiin uransa aikana dopingia.

Dopingepäilysten kohteena olleen Shipulinin mukaan hänelle tehtiin "epäsuorasti" D-ehdotuksia.

– Vastasin niihin aina, että älkää lähestykö minua, Shipulin sanoi YouTube-kanava Commandosin haastattelussa.

Shipulin valotti, että vuosi ennen olympialaisia hänen puheilleen tuli kaikenlaisia kulkijoita – myös ihmisiä, jotka ovat "kaukana urheilusta". Psykologit ottivat yhteyttä, ja Shipulinille alettiin puhua, millä tekniikoilla hän hiihtäisi kovempaa.

– Tärkeintä on eristyä heistä ja mennä omaa reittiä.

Shipulin jakoi näkemyksensä myös siihen, millä lailla osa urheilijoista lankeaa dopingiin.

– He tulevat joukkueeseen tietämättä mitään. He ajattelevat, että tämä on normaalia, tämä ei ole dopingia, vaan pilleri, joka poistaa maitohappoa. 

– On totta kai myös urheilijoita, jotka käyttävät tarkoituksellisesti dopingia. Mutta on myös niitä, jotka lankeavat pahalle tyypille tai sulkevat korvansa.

Shipulinin mukaan on valmentajien tehtävä tehdä nuorille urheilijoille selväksi, että jos joku rikkoo rajoja, hän ansaitsee vakavan rangaistuksen.

Shipulinia itseään ympäröi loppu-uran ajan vakava dopingvarjo. Hän oli yksi venäläisurheilijoista, jotka eivät päässeet viime vuonna Pyeongchangin talviolympialaisiin, koska heidän epäiltiin olleen mukana dopingohjelmassa. Venäjää syytettiin valtiojohtoisesta dopingohjelmasta.

Shipulin voitti urallaan yhden olympiakullan ja yhden maailmanmestaruuden viestistä. Hän saavutti myös yhden olympiapronssin, kolme MM-hopeaa ja kolme MM-pronssia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja